Mjesečni susret Kluba djece i mladih sa članovima županijske udruge slijepih

09:05h
0
Foto: Županijska udruga slijepih

Redovni mjesečni susret Kluba djece i mladih Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije održan je 2. svibnja u prostoru Udruge gdje su se članovi okupili s ciljem zajedničkog druženja, razmjene iskustva iz svakodnevnog i školskog života, te upoznavanja s aktivnostima i radom udruge.

Nakon ugodne komunikacije i prepričavanja dogodovština, te dogovora oko budućih aktivnosti Kluba djece i mladih, za sve prisutne organizirana je i edukacija o dentalnoj higijeni.

Edukaciju je održala doktorica dentalne medicine Nada Šešić, koja je članovima održala predavanja o pravilnoj oralnoj higijeni i posljedicama njenog izostanka. Također je odgovorila na sva pitanja i nedoumice vezane za pranje zubiju i pokazala pravilan način njihovog četkanja i čišćenja.

Svi sudionici su uz pomoć doktorice, nakon što su savladali teoriju, prali zube na pravilan način koji ima je ona prezentirala. Tako su savladali pravilnu tehniku svakodnevnog čišćenja zubiju koja će im nedvojbeno osigurati zdrave i bijele zube, te lijep osmijeh.

S obzirom na oštećenje vida i nedostatak vizualne percepcije, djeci i mladima bila je potrebna ova edukacija kako bi počeli ili nastavili sa higijenom i održavanjem vlastitih zubi što će ubuduće smanjiti pojavu karijesa i ostalih bolesti vezanih uz (ne)brigu za iste.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!