veća brzina

Mještani Kalinovca dobili najmoderniju svjetlovodnu mrežu za pristup internetu

Tako se i Kalinovac svrstao u sam vrh telekomunikacijske razvijenosti i omogućio svojim mještanima ravnopravni pristup internetu kakav imaju i stanovnici Zagreba.

10:24h
0

Svi bismo htjeli imati internet preko optike u svojem domu i uživati u brzinama na kojima će svi ukućani istodobno surfati bez straha od usporavanja veze kao što je u velikim gradovima. Nažalost, optika je još uvijek dostupna manjem broju ljudi.

Na inicijativu načelnika Općine Kalinovac g. Zvonar Danijela, s obzirom na dosta upita mještana, Pro-Ping TELEKOM je izgradio svjetlovodnu mrežu u Kalinovcu i omogućio pristup svijetu najmodernijom tehnologijom.

Brzine interneta od 100 ili više Mbps u odnosu na, za mnoge uobičajenih, 4 ili 5 Mbps, zvuče kao da nisu potrebne. Ali uz sve više multimedijalnog sadržaja na Internetu, raznih streaming servisa za glazbu i video, pristupanju nacionalnom servisu eGrađani, postojeći bakreni ili bežični vodovi se s time sve teže nose.

Na optici bez teškoća možete gledati HD video na YouTubeu i paralelno na drugom računalu igrati online igru ili raditi, a lako ćete istodobno obaviti učitavanje vaših fotografija i snimki na neki od sve popularnijih cloud servisa.

Uz te ekspresne brzine, optički kabeli ne pate od nekih mana bakra, poput udaljenosti od pristupnog čvora, broja korisnika, trenutačne pristupne brzine, vremenskih prilika ili starosti kabela.

Tako se i Kalinovac svrstao u sam vrh telekomunikacijske razvijenosti i omogućio svojim mještanima ravnopravni pristup internetu kakav imaju i stanovnici Zagreba.

čitam...