zagreb

Mlade hrvačice i hrvači Podravke osvojili deset medalja na jakom međunarodnom turniru Herkul Open

S obzirom da je Klub na turnir uglavnom vodio nove, mlade snage pred kojima pravi rezultati tek dolaze, Podravka je dobro kotirala i u ekipnom plasmanu te je od ukupno 25 klubova koji su nastupili bila sedma.

10:42h
0
Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

U Zagrebu se ovog vikenda, u dvorani Sutinska Vrela, Podsused i u organizaciji hrvačkog kluba Gladijator održan je jak Međunarodni hrvački turnir Herkul OPEN za uzraste mlađih i starijih djevojčica i dječaka te djevojča i dječaka početnika. U konkurenciji 270 natjecatelja iz ukupno 25 klubova iz Mađarske, Slovenije, Makedonije i Italije, ekipu Podravke pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca i Ivana Lončarića predstavljale su dvije djevojčice i jedaneast dječaka.

Lana Nogić nastupom u kategoriji do 50 kilograma, kod starijih djevojčica s četiri uvjerljive je pobjede osvojila prvo mjesto dok je Korina Rogić u uzrastu mlađih djevojčica u kategoriji do 33 kilograma s jednom pobjedom i jednom izgubljenom borbom zauzela drugo mjesto. Valent Delimar u uzrastu starijih dječaka s dvije je pobjede i jednim porazom bio treći u kategoriji do 57 kilograma. U uzrastu mlađih dječaka Podravku su predstavljala sedam dječaka.

Ivan Benko bio je drugi u kategoriji do 36 kilograma. Drugo mjesto osvojio je i Luka Galić, ali u kategoriji do 65 kilograma dok su Borna Ljubić u kategoriji do 44 kilograma i Filip Petričević u kategoriji do 59 kilograma bili treći. Viktor Srpak bio je peti u kategoriji do 40 kilograma, kao i Flip Šprem u kategoriji do 40 kilograma.

Samo jednu borbu i poraz na turniru imao je Gabrijel Mijatović koji je na kraju ostao bez plasmana u kategoriji do 54 kilograma. Borna Pavlović, Nikola Golubović Matan i Tomas Kičinbači Podravku su predstavljali u uzrasnoj skupini mlađih djačaka početnika i sva trojica uzeli su medalje brončanog sjaja, Borna je bio treći u kategoriji do 25 kilograma, Nikola u kategoriji do 28 kilograma dok je Tomas Kičinbači do uspjeha došao u kategoriji do 30 kilograma. S obzirom da je Klub na turnir uglavnom vodio nove, mlade snage pred kojima pravi rezultati tek dolaze, Podravka je dobro kotirala i u ekipnom plasmanu te je od ukupno 25 klubova koji su nastupili bila sedma.

Pred hrvačkim Klubom Podravka do ljetne stanke preostaju još dva nastupa na Međunarodnim turnirima i to u Gospiću već slijedećega vikenda, dok polusezona već tradicionalno završava se nastupom u Zadru, krajem mjeseca lipnja.

čitam...