Mlade košarkašice Koprivnice na turniru u Grčkoj

12:02h
0
Juniorke Koprivnice // Foto: ŽKK Koprivnica

Juniorska ekipa ŽKK Koprivnica sudjelovat će od 20. do 23. veljače na Međunarodnom košarkaškom turniru „ACS Athens – Boys and Girls Youth Basketball Tournament” u Ateni gdje će predstavljati Koprivnicu, županiju i državu.

Zbog dobrih nastupa na međunarodnim utakmicama u posljednjih nekoliko mjeseci (pobjeda na turniru u Smederevu, odlične igre i pobjede u utakmicama međunarodne Alpe Adria lige u Mađarskoj i BiH, osvajanja prvog mjesta u B-1 hrvatskoj ligi i drugih inozemnih i domaćih uspjeha, Ženski košarkaški klub Koprivnica pozvan je na prestižni turnir za mlađe kategorije u Grčkoj.

Pozivnica na ovaj turnir svojevrsno je priznanje i potvrda dobrog rada i pravog puta na kojem se nalaze ove mlade sportašice. Juniorke su trenutno najpotentnija generacija koprivničkih košarkašica i na turniru će kroz četiri utakmice snage odmjeriti sa vršnjakinjama iz Kuvajta, Slovenije i Grčke, dok će u muškom dijelu turnira sudjelovati još i ekipe iz Italije i Srbije.

Organizatori svojom tradicijom i pristupom organizaciji garantiraju našim mladim sportašicama visoku razinu kvalitete turnira, a kroz respektabilne sudionike turnira jamče i visoku razinu košarkaške igre. Sudionicima je osiguran vrhunski hotelski smještaj kao i brojni kulturno-edukativni sadržaji.

Naravno, uz sportsku dimenziju ove lijepe košarkaške priče postoji i čitav niz ostalih koje proizlaze iz bavljenja sportom, a to je prije svega druženje kroz upoznavanje različitosti, pa će se tako koprivničanke u Ateni ponovno susresti sa svojim sportskim prijateljima iz Novog Sada s kojima su prošlo ljeto provele na košarkaškom kampu „I Came To Play”, na Fruškoj gori u Vojvodini.

Svakako, jedna od zanimljivosti ovog turnira je što će se sve utakmice košarkašica Koprivnice moći uživo pratiti putem internet video streaminga pa svi ljubitelji košarke detaljnije informacije o prethodno navedenom mogu potražiti na Facebook stranici ŽKK Koprivnica, gdje također mogu vidjeti minule kao i buduće rezultate svih selekcija kluba kroz detaljne sportske izvještaje, statistike i fotografije.

I za kraj, koprivničkim košarkašicama želimo da let avionom zamjene letom među obručima, demonstrirajući svoje vještine, a vodeći se čuvenim olimpijskim geslom citius, altius, fortius (brže, više, jače) – ipak je u Grčkoj sve počelo…

Sretan put i uspješan nastup!

čitam...