Prijem kod gradonačelnika

Mlade snage uskoro bi mogle raditi na razvoju turizma križevačkog područja

Učenice su predstavile kako je tekao cijeli projekt te istaknule zadovoljstvo što se svima projekt svidio.

10:11h
0

Gradonačelnik Mario Rajn i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović održali su danas prijem za učenice 2.c razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci koje su prisustvovale na 5. Znanstvenom inkubatoru na otoku Cresu.

Riječ je o učenicama Andreji Bratić, Mateji Golec, Emi Golubić i Luciji Picig koje su napravile istraživački projekt pod nazivom Utjecaj modernih tehnologija na razvoj turizma – primjer Kalnika. U sklopu ovog projekta, osim što su predstavile Kalnik, ujedno su i predložile moguće potencijale Kalnika poput ziplinea, skijališta, razvoja ruralnog, konjičkog i kongresnog turizma te ostalog.

Upravo je tim povodom gradonačelnik organizirao prijem kako bi im čestitao na napravljenom projektu dodavši kako je bitno da se mladi uključe u lokalnu zajednicu.

Učenice su predstavile kako je tekao cijeli projekt te istaknule zadovoljstvo što se svima projekt svidio.

Prijemu su prisustvovali i profesor Tomislav Somođi koji je predstavio kako je izgledalo njihovo sudjelovanje na Znanstvenom inkubatoru te ravnatelj Gimnazije Zoran Kovač koji je predložio da se ovakav projekt spusti i na sam grad pogotovo zato što je u nastavnom kurikulumu za ovu godinu predviđena izrada turističkog vodiča u Križevcima.

U izradi ovog projekta Utjecaj modernih tehnologija na razvoj turizma – primjer Kalnika su sudjelovali i profesori Jasminka Čavlović i Ivan Peklić.

čitam...
Loading...