Pomoć

Mladen Kešer donio niz mjera za stanovnike svoje općine: Pozivam članove Vlade da se odreknu 50 posto plaće za potrebe zaštite od koronavirusa

Načelnik općine Kalnik, Mladen Kešer donio je prije dva dana niz odluka u svrhu pomoći gospodarstvu i građanima Općine Kalnik u prevladavanju poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom.

10:13h
0
Ilustracija

Načelnik općine Kalnik, Mladen Kešer donio je prije dva dana niz odluka u svrhu pomoći gospodarstvu i građanima Općine Kalnik u prevladavanju poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom.

Odluke prenosimo u cijelosti.

U razdoblju od 13. ožujka 2020. godine pa do prestanka mjera Vlade Republike Hrvatske roditelji korisnici usluga Dječjih vrtića Kalnički Jaglac oslobađaju se plaćanja sukladno broju dana izostanaka djeteta iz vrtića troškove zbog obustave, za svu djecu vrtića Kalnički jaglac. Varijabilne i fiksne troškove podmirit će Općina Kalnik.

U razdoblju od 13. ožujka 2020. godine pa do prestanka mjera Vlade Republike Hrvatske roditelji se oslobađaju plaćanja usluga školske prehrane za sve učenike sukladno broju dana izostanaka učenika iz škole. Ako ima takvih slučajeva Osnovna Škola dužna je račun poslati Općini Kalnik.

Pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti na području Općine Kalnik oslobađaju se plaćanja komunalne naknade u cijelosti za drugo tromjesečje.

Svi obveznici plaćanja komunalne naknade u Općini Kalnik oslobađaju se plaćanja u cijelosti za drugo tromjesečje, o čemu ćemo sve obveznik izvjesiti.

Općina Kalnik će podmiriti jedan mjesečni račun za odvoz miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada za sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a neće moći obavljati svoju djelatnost.

Općina Kalnik će podmiriti račun za jedan odvoz miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada za sve obitelji, te za pravne i fizičke osobe koje obavljaju gospodarske djelatnosti, a neće biti u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

Općina Kalnik oslobađa plaćanje zatezne kamata za sve obveznike u slučaju kašnjenja plaćanja računa za komunalnu naknadu iz prvo, treće i četvrto tromjesečja 2020. godine , rok plaćanje je 1. veljače 2021. godine.

Općinski načelnik Mladen Kešer odriče se u cijelosti primanja volonterske naknade od 1. travnja 2020. do prestanka mandata općinskog načelnika, u korist proračuna  Općine Kalnik, a ta sredstva će se preusmjeriti za kupnju dezinficijensa, maski i opreme za potrebe civilne zaštitite stanovništva Općine Kalnik .

Sve Odluke Općinskog načelnika potvrdit će Općinsko vijeće na svojoj prvoj sjednici.

Mladen Kešer ujedno poziva sve članove Vlade Republike Hrvatske kao i sve državne dužnosnike da se odreknu 50 posto mjesečne plaće, u korist nabavke opreme za potrebe civilne zaštite pučanstva od koronavirusa.

– Također, pozivam Vladu da ne donosi odluke odgode veće direktne mjere neplaćanja državnih davanja, jer ljudima se odgodom prihod neće utrostručiti već će se isti odmakom vremena umanjiti – zaključuje Mladen Kešer.

čitam...