Ništa od trećeg iz županije

Mladen Kešer ipak neće u saboru mijenjati Bajsa, izabrana je kandidatkinja koja je dobila 116 glasova

Zanimljivo, Bajs je dobio velik broj preferencijalnih glasova, njih 4251, a u saboru će ga zamijeniti osoba koju je zaokružilo samo 116 glasača.

19:42h
0
Foto: Sanjin Bojić

Mladen Kešer, predsjednik županijskog SDP-a i načelnik općine Kalnik, neće biti dio novog saziva Sabora, koji se konstituira sutra.


Kako piše N1, iz II. izborne jedinice bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa u saboru će mijenjati Martina Grman Kizivat, koja je izabrana po kriteriju pozicije na listi.

Kešer je bio sedmi na listi i njegove nade zasnivale su se na broju preferencijalnih glasova, koji je dobio daleko više nego Grman Kizivat, 2211 nasuprot 116. Bajs je već najavio da neće u sabor jer tada ne bi mogao ostati na mjestu župana, a njegovo mjesto nezavisnog zastupnika otišlo je SDP-u, prema predizbornom dogovoru o kojemu se već govorilo.

Tako su s Restart liste u II. izbornoj jedinici u saboru završili Rajko Ostojić, Vesna Nađ, Mišel Jakšić i Martina Grman Kizivat. Zanimljivo, Bajs je dobio velik broj preferencijalnih glasova, njih 4251, a u saboru će ga zamijeniti osoba koju je zaokružilo samo 116 glasača.

čitam...