prvi neslužbeni rezultati izbora

Mladen Kešer novi je predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije: Pozivam sve članove na zajedništvo i suradnju u gradnji jače i bolje stranke

19:50h
0
Mladen Kešer // Foto: arhiva

Birači su rekli svoje, odluka je pala!

Prvi neslužbeni rezultati su pokazali da je Mladen Kešer, inače načelnik Općine Kalnik novi predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije. Zamijenio je tako dosadašnjeg predsjednika Slavka Tucakovića i slijedeće četiri godine bit će na čelu županijskog ogranka stranke. Kako doznajemo, pobijedio je sa 134 glasa više svog protukandidata Ivana Sabolića.

Za ovo mjesto borila su se dva kandidata – Mladen Kešer i Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Većina je svojim glasovima ipak povjerenje dala Kešeru koji je u svojim istupima prije izbora rekao da će se, ako pobijedi, zalagati za oživljenje stranke te stvaranje boljih uvjeta za život, pokretanje poduzetništva i zalagati se za zaštitu radničkih prava.

Mladen Kešer
Mladen Kešer // Foto: Ivan Brkić

– Očekivao sam pobjedu i ovim putem pozivam sve članove na zajedništvo i suradnju. Trebamo zajedničkim snagama graditi jači i bolji SDP jer imamo odgovornost prema građanima koji su nam dali glas, to je ono što je najbitnije – prve su misli novoizabranog predsjednika stranke Mladena Kešera.

Pravo glasa na današnjim unutarstranačkim imalo je oko 800 članova, točnije oni članovi koji su redovito plaćali članarinu. Izbori su se provodili po principu jedan član-jedan glas, dok su se potpredsjednici birali po teritorijalnom principu odnosno za Koprivnicu, Križevce i Đurđevac.

Koji će prvi potezi novog predsjednika stranke biti, tek preostaje za vidjeti.

 

 

čitam...