REAKCIJA

Mladen Kešer odgovorio na Korenove prozivke: Župan je pobrkao lončiće, svi znaju da je igračka HDZ-a

Župan Darko Koren prozvao je Kešera samurajem, na što mu načelnik Općine Kalnik nije ostao dužan.

09:15h
0
Foto: Matija Gudlin
Mladen Kešer // Foto: Matija Gudlin

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren na jučerašnjoj je Kavi s novinarima načelnika Općine Kalnik Mladena Kešera prozvao samurajem s Kalnika. 

– Mogu samo poručiti njemu i gospodinu, ovom samuraju iz Kalnika da planiramo uskoro organizirati Dan otvorenih vrata ovdje u u Županiji tako da bi oni i ovdje slični vidjeli kako izgleda županova kancelarija iznutra jer to na izborima, kao posljedicu izbora sigurno neće doživjeti – kazao je, među ostalim, Koren.

Na to je potom reagirao upravo Kešer čiju izjavu prenosimo u cijelosti.

– Ovim putem poručujem aktualnom županu da je malo pobrkao lončiće, što mu se u zadnje vrijeme sve češće događa, očito više ni on sam ne zna koja je njegova zapravo funkcija. Naime, možda župan ne zna, ali njegova komična metafora o Samuraju s Kalnika, aludirajući tako na mene, samo me je dobro nasmijala. Župan očito ne zna da su samuraji bili plemićka vojna kasta koji su do kraja života živjeli časno pa ako je župan htio reći da sam častan političar i borac, tu mu se jedino mogu zahvaliti i složiti se s njim. Kako ozbiljno shvatiti nečije izjave, kad već svi znaju da je župan igračka HDZ-a. Bez HDZ-a nema ni njega, kao što ga nikada ne bi bilo u tom uredu da nije bilo Josipa Friščića – naveo je Kešer, dodavši.

Korenu bi bilo bolje da se posveti Piškornici koju je doveo na rub propasti zbog svoje pohlepe, a koliko pratim neke lokalne medije, i dalje mu nije dosta pa opet stvara interesnu skupinu oko nove Piškornice. Bilo bi bolje da se posveti nekim realnim projektima u županiji, europskim fondovima i brzoj cesti prema Koprivnici, a ne da obmanjuje javnost kako se nešto u županiji radi. Ukoliko mi župan želi nešto reći poručujem mu da napokon posjeti naše krajeve i vidi projekte koje je njegova administracija blokirala jer meni Samuraju s Kalnika su u interesu ljudi, radnici i obespravljeni, stvaranje novih vrijednosti, a ne mlaćenje prazne slame – izjavio je.