stranka rada i solidarnosti

Mladen Mađer na Bandićevoj listi ide po drugi mandat u saboru, evo što nam je rekao

Mađer je ostao zapamćen po svojem performansu u Saboru kada je pred predsjednika istresao smeće, a aludirajući na Piškornicu.

22:16h
0
Foto: Jurica Karan
Mladen Mađer // Foto: Jurica Karan

Mladen Mađer na listi Milana Bandića, u našoj, 2. izbornoj jedinici, ide po svoj drugi saborski mandat. Nositelj liste je Milan Bandić, Mađer je treći, a peti je Koprivničanac Branko Miloloža iz Porezne uprave.

Mađer je bivši član HSS-a te bivši načelnik Novigrada Podravskog, a lani je prešao u Bandićev klub.

Na izborima, na koje je išao kao član HSS-a, Mađer je dobio 1344 glasova, a sada vjeruje da će u našoj, 2. izbornoj jedinici, Bandićeva lista osvojiti dva mandata. Mađer je ostao zapamćen po svojem performansu u Saboru kada je pred predsjednika istresao smeće, a aludirajući na Piškornicu.

– Da nije bilo Stranke rada i solidarnosti, ne bi bilo ni besplatnih udžbenika, a sada želimo tu praksu proširiti i na srednjoškolce. Želimo uvesti nasljeđivanje mirovina te da poljoprivrednici dobiju dostojnu mirovinu, dok ih danas 21 tisuća prima ispod 800 kuna. Nužno je vratiti poljoprivredu, što je pokazala i korona, jer je žalosno da bi za mjesec dana mogli ostati bez hrane – kazuje nam Mađer.

Napominje da je Bandićeva stranka zaslužna i za dizanje rudne rente jedinicama lokalne samouprave za 10 posto, a kaže da je osim brze ceste važna i Podravska magistrala, odnosno da dionica od Virovitice do Koprivnice treba u potpunu rekonstrukciju.

– Spreman sam surađivati sa svima kojima je Hrvatska na srcu, i bolji život naših sugrađana. Kao što smo surađivali s ovom vladom – na projektima, a ne foteljama, tako ćemo surađivati i s novom vladom – rekao je Bandić nakon predaje lista DIP-u, piše dnevnik.hr.

Nije želio odgovoriti na pitanje o anketama koje Stranci rada i solidarnosti daju slabe šanse jer “na hipotetska pitanja ne odgovara”, a čelniku Domovinskog pokreta Miroslavu Škori, koji spominje “žetončiće i uhljebe”, poručio da će s njim polemizirati “kada napravi kotec, a ne europski Zagreb.”

Lista Milana Bandića u 2. izbornoj jedinici:

1. Milan Bandić
2. Jozo Miličević
3. Mladen Mađer
4. Mirka Jozić
5. Branko Miloloža
6. Dalibor Bastalec
7. Dejan Jajić
8. Vedrana Dragičević Borovec
9. Mira Božić
10. Maja Buljubašić
11. Nives Hendak
12. Stjepan Kezerić
13. Ilija Sliško
14. Vlasta Jagić

čitam...