HSS u Saboru

Mladen Mađer od Vlade traži povećanje rudne rente i drukčiju međusobnu raspodjelu

HSS traži da pet posto ostvaruju gradovi, odnosno općine, pet posto županije, a dva posto ide u državni proračun.

10:02h
0
Mađer zatražio veću rudnu rentu // Foto: ŽO HSS

Nakon 100 dana rada Vlade, Klub HSS-a jučer je u Hrvatskom saboru oštro kritizirao dosadašnje poteze Vlade uključujući i poreznu reformu za koju predsjednik HSS-a Krešo Beljak tvrdi da je promašena.

– Porezna reforma onemogućuje rad lokalne samouprave i pogoduje velikim igračima. Dosadašnji rad Vlade je promašen i možemo slobodno reći “Gdje ste bili? Nigdje! Što ste radili? Ništa!” – poručio je Beljak.

HSS-ovci su govorili i o rudnoj renti jer su u saborsku proceduru poslali zaključak kojim se traži da se rudna renta poveća s dosadašnjih 10 na 12 posto, te da se njezina raspodjela rješava na način da pet posto ostvaruju gradovi, odnosno općine, pet posto županije, a dva posto ide u državni proračun.

– Ovim zaključkom zadužujemo Vladu da što hitnije pristupi izmjeni uredbe koja propisuje iznos rudne rente. HSS predlaže konkretan prijedlog kojim će se povećati prihodi lokalnim jedinicama – rekao je saborski zastupnik i šef županijskog HSS-a Mladen Mađer te dodao da MOL i u drugim državama plaća daleko više od 12 posto rudne rente.

Zastupnici su se složili da nas, ukoliko se nešto hitno ne promijeni u potezima Vlade, očekuje daljnje iseljavanje mladih. Beljak je poručio i da se Vlada ne može voditi iz Banskih dvora već se mora ići na teren kako bi se upoznali s konkretnim problemima.

čitam...
Loading...