Planovi za dalje

Mladenu Kešeru sabor nije bio suđen, no ima još veće ambicije: Komadina mi se ovim osvetio, kandidirat ću se za predsjedništvo stranke

Kako nam je rekao, nezadovoljan je odlukom predsjedništva, no ne očajava.

15:30h
0
Mladen Kešer // Foto: Sanjin Bojić

Mladen Kešer danas nije u Zagrebu gdje se konstituira novi saziv Hrvatskog sabora.


Predsjednik SDP-a Koprivničko-križevačke županije i načelnik općine Kalnik sa sedmog mjesta na listi Restart koalicije za II. izbornu jedinicu nije uspio upasti u sabor niti po osvojenim mandatima, niti po preferencijalnim glasovima. Iako ih je imao 2211, to nije bilo dovoljno da preskoči bolje plasirane koalicijske kolege.

Kako nam je rekao, nezadovoljan je odlukom predsjedništva, no ne očajava što je u sabor ušla Martina Grman Kizivat, koja je bila ispred njega na listi, ali je preferencijalno dobila samo 116 glasova.

Foto: Sanjin Bojić

– Zlatko Komadina i Rajko Ostojić donijeli su odluku da u Hrvatski sabor uđe gospođa koja je dobila 116 glasova naših građana i istu poštujem, ali ne podržavam. Moja misija se nastavlja, niti ću odustati niti ću posustati. Građani Hrvatske i ja potpisali smo na ovim parlamentarnim izborima društveni ugovor i dali su mi legitimitet svojim preferencijalnim glasanjem. Borba za seljaka, radnika i poduzetnike se nastavlja. Nema tu kompromisa – odlučan je Kešer.

– Komadina mi se ovim činom osvetio jer sam na unutarstranačkim izborima prije pet godina vodio stožer Zorana Milanovića gdje je nadmoćno Zoran pobijedio Komadinu – dodao je.

Najavio je i da će se kandidirati za predsjedništvo SDP-a, odnosno potpredsjednika SDP-a na nacionalnoj razini na unutarstranačkim izborima koji su najavljeni za 26. rujna.

– Pred nama su stranački izbori na kojima ću zatražiti povjerenje mojih stranačkih prijatelja za upravljanje SDP-om kako bi SDP vratili na njegove prvobitne postavke ljevice. Radnici, seljaci i poduzetnici, moramo se transformirati u modernu ljevicu koju ću predvoditi u budućnosti – zaključio je Mladen Kešer.

čitam...