TREĆA SMJENA

Mladež DVD-a Štaglinec uspješno odradila zadatke te uživala u kampu vatrogasne mladeži u Fažani

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije osigurala je prostor kampa u koji je stiglo osmero mladih vatrogasaca s voditeljicama Melanijom Zagorščak i Valentinom Bukvić.

09:00h
0
Foto: Grad Koprivnica

Mladež DVD-a Štaglinec sudjelovala je u kampu vatrogasne mladeži u Fažani. U trećoj smjeni, koja je trajala od 27. srpnja do 3. kolovoza, sudjelovala su 104 pripadnika vatrogasne mladeži i njihovi voditelji iz sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije osigurala je prostor kampa u koji je stiglo osmero mladih vatrogasaca s voditeljicama Melanijom Zagorščak i Valentinom Bukvić. Svakodnevno su odrađivali vježbe, od sportskih aktivnosti poput odbojke ili nogometa do vatrogasnih igrica kao što je gusjenica. Organizirani su i plesna večer, karaoke, izbor najbolje frizure i maskote, kao i izbor miss i mistera kampa. Zbog epidemiološke situacije, djeca nisu napuštala kamp pa ni išla na izlet.

– Ove godine iskazana mi je čast da prvi puta budem zapovjednik kampa i izuzetno sam zahvalna na tome. Svakako, bilo je to jedno veliko iskustvo. Rad s mladima nije lak, ali je plemenit zadatak – pogotovu u djelatnosti vatrogastva. Orijentirali smo se na to da mladež naučimo nešto novo, da im kroz vježbe i rad približimo vatrogastvo, ali da im isto tako omogućimo i da se druže, zabave i upoznaju nove prijatelje – rekla je zapovjednica kampa Dragana Palfi Topalović.

Voditelj kampa bio je djelatnik Hrvatske vatrogasne zajednice Tomislav Horvat.

Foto: Grad Koprivnica

čitam...