Kristijan Bistrović potpisao je za moskovski CSKA! Mladi veznjak Slaven Belupa ostvario je sjajan inozemni transfer u renomiranog ruskog prvoligaša, osvajača Kupa Uefa 2005. godine. Vrijednost transfera je preko 250 tisuća eura, a Bistrović će se odmah priključiti novoj momčadi.

Transfer nam je potvrdio sam igrač, potpisao je na četiri godine, a povodom transfera rekao je nekoliko riječi.

– Velika mi je čast, ovo je poput ostvarenja sna i zahvaljujem svima od obitelj, cure, prijatelja, svim ljudima u Slavenu, meadžerima, Alenu Vugrinu, mom individualnom treneru i svima kojih se nisam sjetio u ovom trenutku – kazao je Bistrović.

Posljednjih nekoliko dana Bistrović se nalazio u inozemstvu gdje je odradio liječnički i sve finese oko ugovora. CSKA je prije dva dana krenuo s pripremama za novu sezonu u španjolskom Campoamoru, gradu na jugoistočnoj obali Španjolske.

CSKA 21. siječnja igra prijateljsku utakmicu protiv novreške Valerange kada bi Bistrović prvi puta mogao nastupiti u novom dresu.

Rusko prvenstvo nastavlja se 3. ožujka domaćim susretom protiv Urala, međutim prvi službeni susret CSKA bit će protiv Crvene Zvezde u nokaut fazi Europske lige 13. veljače.

Bistrović je 19-godišnjak koji je ponikao u školi nogometa Slaven Belupa, a i kroz mlađe kategorije nosio je kapetansku traku. Svojim talentom probio se u prvu momčad Farmaceuta, a priliku mu je dao još Ante Čačić kada ga je uveo posljednjih 13 minuta protiv Osijeka u sezoni 2015./2016. Potpunu afirmaciju doživio je kod Željka Kopića koji mu je pametno dozirao nastupe kako ne bi izgorio u seniorskom nogometu.