Mladi gitarist Eric Vidović na prijamu kod koprivničke gradonačelnice

17:11h
0
Foto: www.koprivnica.hr

Gradonačelnica Vesna Želježnjak zajedno sa zamjenicima Melitom Samoborec i Mišelom Jakšićem danas, 23. veljače održala je prijem za Erica Vidovića i Anu Tukša koja zbog neodgodivih školskih obaveza ipak nije mogla nazočiti prijemu.

Učenici Umjetničke škole „Fortunat Pintarić” sudjelovali su na 7. Međunarodnom natjecanju mladih gitarista koje je održano u Sturgattu u Njemačkoj. Eric Vidović tom je prilikom osvojio sjajno treće mjesto, dok je Ana Tukša osvojila peto. Na izuzetno zahtjevnom natjecanju sudjelovali su glazbenici iz 11 zemalja u 16 kategorija.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak zahvalila je mladom Ericu kao i njegovom ravnatelju Tihomiru Klaučeku što promiču ime Grada Koprivnice po Hrvatskoj i Europi. Eric i Ana proteklog vikenda sudjelovali su na Regionalnom natjecanju u Velikoj Gorici gdje je Ana Tukša osvojila prvo mjesto čime se plasirala na Državno natjecanje, dok je Eric Vidović osvojio drugo mjesto.

Za postignute uspjehe na Međunarodnom natjecanju gradonačelnica Vesna Želježnjak Erica Vidovića i Anu Tukša nagradila je knjigom i ulaznicama za kino Velebit.

Izvor: www.koprivnica.hr