Mladi hrvatski reprezentativci čekaju važne utakmice sa Ciprom i Slovačkom

21:47h
0

091112-kokalovic-mMladi nogometni reprezentativci U-21, nakon okupljanja početkom tjedna, svoju formu pred susret s Ciprom bruse u novoj bazi, Sv. Martinu na Muri. Osim što su tamošnjem nogometnom klubu priredili pravu nogometnu feštu revijalnim susretom, priznali su nam da ovog puta Cipar neće tako lako stići do bodova kao u 1. kolu kvalifikacija.

Još su dva dana ostala do utakmice na Cipru, a u redovima naših mladih kockastih nema ni trunke treme ili straha. Svi jedva čekaju početak dvoboja koji bi im mogao odrediti sigurniji put prema Europskom prvenstvu. Iako su se reprezentaciji na mini pripremama pridružili i neki od A reprezentativaca kao Rakitić i Lovren, pa i dosad nedostupni Kalinić, izbornik Dražen Ladić u tome ne vidi svoju prednost.

“Mi smo ekipa koja uvijek baca pogled jako daleko, no pitanje je koliko je naše viđenje mlađe reprezentacije na EP realno. Svi sigurno misle da će nakon priključenja vrhunskih igrača našoj momčadi protivničke ekipe pasti same od sebe, ali ne, ne ide vam to tako. Mi tek sada imamo veći pritisak i obavezu”, objasnio je Ladić.

Od novopridošle trojice, svoje prve korake u dresu mlade izabrane vrste napravio je Rakitić, publici se predstavio i Kalinić, no od Lovrena ni traga ni glasa. Izbornik Ladić objasnio je zašto: “Dejan ima problema s tetivom, nije trenirao već dva dana, pa nismo ni sada htjeli riskirati. Nadamo se da će putovati na Cipar, šanse su mu dobre, a još danas će započeti s treningom.”

Lovrenov put je upitan, baš kao i nastup Delića, Maloče i Jozinovića. Dok je mladi igrač Zadra “jednom nogom” na putu za Cipar, ostali su upitni do dana polaska. Ono što je razveselilo sve u stožeru je potvrđena informacija da Perišić ne boluje od svinjske gripe, već da se radi tek o težoj prehladi. On će svoju formu tempirati za gostovanje sljedećeg tjedna, 18. studenog u Slovačkoj.

Može li se ove subote ispraviti loš omjer s Ciprom? Bez sumnje. Samouvjerenosti i želje među mladim nogometašima ne nedostaje, a i svi su u top formi. Takav slučaj nije bio u prvom kolu kad je kod nas većina nogometaša uzela zasluženih odmor.

“Kod kuće smo se pokazali zaista slabima, ne toliko po igri, koliko po rezultatu, a sada nam je želja i obaveza da i mi kod njih uzmemo sva tri boda. Kvalitetnija smo, raspoloženija i kompaktnija momčad od Cipra, putujemo po pobjedu”, dodao je Ladić i time najavio žustru napadačku igru: “Glavna i jedina taktika u ovim kvalifikacijama svakako je napad, mi nismo defenzivna momčad, želimo tri boda i tako ćemo pristupiti susretu.”

Apetiti mlade reprezentacije rastu, a u narednih tjedan dana pokazat će sami koliko su spremni prijeći još pet potrebnih stepenica koje ih čekaju na putu do prvenstva.

Izvor: www.sportnet.hr