Zvijezda u selu

Mladi milijunaš Mario glavna tema u Ferdinandovcu, evo što kažu mještani o njegovom čudesnom dobitku

15:35h
0
Kuća u kojoj Mario živi s djevojkom // Foto: Matija Gudlin

Mladom Mariju se život zaista promijenio doslovno preko noći, a nedvojbeno će još neko vrijeme ostati glavna zvijezda u svom malom Ferdinandovcu.

Malo mjesto Ferdinandovac u blizini Đurđevca od petka među svojim stanovništvom ima i milijunaša.

Mario Kucel, 25-godišnji mladić koji radi u Hrvatskoj vojsci, na Eurojackpotu osvojio je vrtoglavih 4 i pol milijuna kuna.

Cijeli vikend on je glavna tema u Ferdinandovcu, mjestu od oko 2000 stanovnika gdje svako svakoga pozna. Jedan od njegovih suseljana objasnio nam je zašto ga nismo zatekli u kući njegove djevojke, gdje trenutno živi.

Imao je veliku feštu jučer u goricama, sigurno su još uvijek tamo. Mora proslaviti, kako i ne bi – rekao nam je njegov susjed.

Prema njegovom mišljenju, novac je otišao u prave ruke.

– Poznajem ga već dugo, bili smo susjedi kada je živio u svojoj rodnoj kući. Dobar je dečko, zaslužio je – smatra on.

U obližnjem kafiću se također rado razgovara o Mariju u njegovom sretnom dobitku.

On je glavna tema u selu. Već su bili i novinari ovdje, iako ih je odbio jer ne želi davati izjave. Možda nije trebao izaći s tim u javnost, sada svi znaju tko je i javljat će mu se prijatelji i rodbina sa svih strana – rekla nam je konobarica.

I drugi mještani imaju dobronamjerne savjete za njega.

– Samo neka bude pametan s novcem. Da sam na njegovom mjestu, kupio bih traktor, plug i prikolicu za gnoj – uz smijeh je komentirao jedan od njih.

Svoj listić Mario je uplatio u Đurđevcu, u kiosku Tiska na Trgu sv. Jurja.

– Koliko se sjećam, do sada su dobitci bili skromni, po par stotina kuna. I sad odjednom, kao grom iz vedra neba Đurđevac se upisao na kartu mjesta u kojima su igrači dobili visoki iznos – kaže oduševljena Jadranka Švaco, koja gotovo tri desetljeća radi na tom kiosku, za 24sata.

Mladom Mariju se život zaista promijenio doslovno preko noći, a nedvojbeno će još neko vrijeme ostati glavna zvijezda u svom malom Ferdinandovcu.

čitam...
Loading...