Vinko Međimorec

Mladi Slavenov stoper nakon uspješne operacije ruke očekuje brz oporavak

11:37h
0
Vinko Međimorec teško je ozlijedio ruku protiv Splita // Foto: Matija Gudlin
Vinko Međimorec teško je ozlijedio ruku protiv Splita // Foto: Matija Gudlin

U prvenstvenom susretu protiv Splita Vinko Međimorec teško je ozlijedio ruku, no prve prognoze nakon operacije ukazuju na brz i uspješan oporavak.

Mladi Slavenov stoper Vinko Međimorec u posljednjem je prvenstvenom kolu protv Splita, 12. ožujka, igru zbog ozljede u 33. minuti napustio na nosilima. Radilo se o puknuću ruke, točnije, podlaktične kosti.

Međimorec je operiran u srijedu, a kako i sam kaže, prve prognoze ipak su bolje od očekivanih.

– Još dosta boli, ali već sam radio i lagana razgibavanja – rekao je Vinko koji bi već za tjedan dana mogao početi s lakšim vježbama i trčanjem, a za četiri do pet tjedana ni igra ne bi bila nedostižna.

Na konferenciji za novinare prije kup utakmice u Rijeci svoga stopera dotaknuo se i trener Željko Kopić.

– Vinka na početku sezone nije bilo ni na mapi, ali napornim radom i svojom kvalitetom zaslužio je da dođe na jednu razinu koja je ozbiljna i da na kvalitetan način igra ligu deset – rekao je strateg Farmaceuta.

Međimorec je ove sezone odradio 19 prvenstvenih utakmica u plavome dresu, a debitirao je u petome kolu u domaćoj pobjedi protiv Osijeka. Odmah se nametnuo kao standardni prvotimac, a protiv Dinama je dobio i poštedu ne bi li bio što spremniji za nadolazeće utakmice.

– Naravno, kao i svaki igrač imao je svojih grešaka, ali točno sam osjetio da taj proces sazrijevanja ide dobro i da je sve stabilniji. Sigurno da mi je jako krivo zbog toga što mu se dogodilo. Prvenstveno zbog njega samog, a onda i zbog momčadi – zaključio je trener koprivničke momčadi.