DORH

Mladić (22) lažnim vijestima o požaru i masovnoj tučnjavi sjekirama alarmirao policiju, vatrogasce i hitnu

Na teret mu se, također, stavlja da je 8. rujna prošle godine, u istome mjestu, iz hodnika zgrade osnovne škole ukrao trimer vrijedan 1500 kuna.

07:56h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Općinsko državno odvjetništvu u Čakovcu podignulo je optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenja produljenog kaznenog djela lažne uzbune i kaznenog djela krađe.


Na stranicama Državnog odvjetništva RH stoji kako ga se tereti da je 2. lipnja 2020. godine u Pribislavcu, u susjednoj Međimurskoj županiji, s mobitela nazvao vatrogasce, lažno se predstavio i javio kako je u tome mjestu došlo do požara na automobilu, s time da je moguća i eksplozija. Na tome nije stao, već je uputio poziv hitnoj medicini, ponovno se lažno predstavio, i rekao kako se dogodila masovna tučnjava sjekirama i palicama u kojoj je ozlijeđeno više osoba.

– Tereti ga se da je opisano učinio iako je znao da sve što je dojavio nije istina jer nije bilo nikakvog požara niti je došlo do tučnjave, no djelatnici javne vatrogasne postrojbe, zavoda za hitnu medicinsku pomoć i policijski službenici su izašli na navodna mjesta događaja radi obavljanja hitne intervencije – piše u objavi DORH-a.

Mladom se okrivljeniku, također, na teret stavlja da je 8. rujna prošle godine, u istome mjestu, iz hodnika zgrade osnovne škole ukrao trimer vrijedan 1500 kuna.

čitam...