podignuta optužnica

Mladiću I. Š. iz Koprivnice, koji je prouzročio prometnu i smrt medicinske sestre Petre (25), prijeti do 15 godina zatvora

Bio je u pijanom stanju i nije mogao držati kontrolu nad svojim Mini Cooperom

10:44h
0
Kia je bila u neprepoznatljivom stanju // Foto: PU koprivničko-križevačka

Početkom studenog pisali smo da je pokrenuta istraga o stravičnoj prometnoj nesreći, koja se 13. kolovoza dogodila u Kunovec Bregu, a u kojoj je život izgubila 25-godišnja medicinska sestra Petra Horvat. Podsjećamo, u alkoholiziranom stanju izazvao ju je 22-godišnji I. Š. iz Koprivnice, koji je s teškim tjelesnim ozljedama završio u bolnici.

U međuvremenu, mladić se koliko-toliko oporavio i svjestan je svega što je napravio, a ovih dana završila je i istraga te je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u ponedjeljak podiglo optužnicu protiv okrivljenog mladića, kojega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom.

Tereti ga se da je nesretnog 13. kolovoza, oko ponoći, u Kunovec Bregu, upravljao Mini Cooperom u stanju bitno smanjenih sposobnosti zbog utjecaja alkohola (više od 1,4 promila alkohola u organizmu) zbog čega nije mogao držati vozilo na desnoj prometnoj traci.

Mini Cooper okrivljenog mladića // Foto: PU koprivničko-križevačka

– U blagom desnom zavoju prešao je na lijevu stranu kolnika te naletio na osobni automobil (Kia) kojim je upravljala 25-godišnja hrvatska državljanka. Došlo je do sudara vozila pri čemu je 25-godišnjakinja zadobila više teških ozljeda od kojih je preminula – piše u optužnici.

Zbog izazivanja prometne nesreće, a prema zakonu po kojemu ga se tereti, 22-godišnjaku prijeti od tri do 15 godina zatvora, no kakva god ta kazna bila, ništa više ne može vratiti život mlade medicinske sestre iz Poljanca pored Ludbrega.

Prema riječima poznanika, bila je iznimno socijalno angažirana, radila je kao medicinska sestra u Domu za psihički bolesne odrasle osobe Bistričak u Jalžabetu, a s majkom, s kojom je i živjela, udomila je i brinula o četvero djece. Bila je i članica udruge za oboljele od dijabetesa, a brojni prijatelji, poznanici, ali i svi oni koji su ostali šokirani ovom nesrećom tih su se dana opraštali od nje.