županijski nogomet

Močile, Peteranec, Kunovec, Prugovac, Glogovac, derbija k’o u priči. Četiri vodeća međusobno se krše u Prvoj i Drugoj ŽNL

Tri utakmice u Prvoj ŽNL igraju se u subotu, dok svi drugoligaši istrčavaju u nedjelju

19:00h
0
ŽNL, Drnje - Kunovec
Foto: Ivan Balija

Prošle nedjelje zakuhalo se prvenstvo u Prvoj ŽNL. Možemo reći da su ga spasili Drnjančani, koji su stali na kraj velikoj seriji Kunovčana i tako ih spriječili da već sad odu na teško dostižnu prednost. Približili su im se na dva boda, a na jednakoj udaljenosti od Bratstva je i Lipa, koja je ugodno iznenađenje prvenstva. Hlebinčani uvijek potiho rade, ali ti rezultati vide se na travnjaku i kroz godine su postali respektabilan protivnik po svakoga.

No pravo iskušenje tek je pred njima. Naime, u nedjeljno prijepodne čeka ih gostovanje u Kunovcu, što je ujedno dvoboj prve i druge momčadi na ljestvici. Jasno, Bratstvo je veliki favorit i bit će iznenađenje ako i drugo kolo zaredom ne dođe do tri boda, no vodstvo Lipe moglo je vidjeti u Drnju kako se suprotstaviti kvalitetnijem od sebe i to im može biti dobar putokaz. Možemo reći da to nije klasičan, tradicijski derbi, ali jedan takav čeka nas u Peterancu, gdje gostuju već spomenuti Drnjančani. Selo do sela, rivali, ali i prijatelji, a i na ljestvici ih razdvajaju tek dvije pozicije, odnosno tri boda. Sve to sugerira nam odličnih 90 minuta u Peterancu.

ŽNL, Đurđevac - Miklinovec
Foto: Ivan Balija

Inače, u ovom kolu, sedmom po redu, čak tri utakmice igraju se u subotu. U Đurđevcu, Starigradu i Kalinovcu. Na noge Picokima dolaze Sigečani i to je derbi začelja, iako su domaćini napokon uhvatili dobar ritam, Starigrad će testirati Novigrace, dok Ivančani odlaze na teško iskušenje put Kalinovca. Društvo iz Žabna protiv Osvita će loviti treću uzastopnu pobjedu, a spektakl i gradski derbi čeka nas u Močilama, gdje gostuje Miklinovec. Riječ je o momčadima koje se odlično poznaju, no domaćini su pod imperativom osvajanja bodova, jer im već lagano gori pod petama. Bit će to žestok okršaj, nema sumnje.

Spektakli u Prugovcu i Glogovcu

Četiri najbolje plasirane momčadi međusobno se krše u Prvoj ŽNL, ali isto vrijedi i za Drugu, što znači da su i u tom rangu natjecanja pred nama dva super zanimljiva susreta. Igrat će se u Prugovcu i Glogovcu. Prugovac je vodeći na ljestvici, zasad mu nitko nije uspio otkinuti ni bod, a ima gol-razliku plus 23. Sve to dovoljna je opomena Torčancima, koji su uoči prvenstva znatnu svotu novaca uložili u momčad i sukladno tome postali prvi kandidati za naslov. Međutim, već su se dvaput popiknuli i trenutno zaostaju šest bodova za vodećim. Jasno je da bi im novi poraz uvelike poremetio planove i zato možemo očekivati spektakularnih 90 minuta u Prugovcu. Domaćini praktički imaju šah-mat.

ŽNL, Glogovac
Foto: Ivan Balija

Ništa manje zanimljiv neće biti ni dvoboj u Glogovcu, gdje gostuju razigrani i raspucani Herešinčani. To je ogled drugog i trećeg, dijeli ih jedan bod, a tu malu prednost ima Omladinac. Osim toga, Čmelina družina uz Prugovac je jedina bez poraza i zato nas ne treba čuditi da put Glogovca dolaze puni optimizma. No Rudar je opasan domaćin, nitko tamo nije favorit, a u to su se nedavno ovjerili i Torčanci. Rekli bismo da se očekuje dosta golova, no vidjet ćemo kakvu će taktiku pripremiti jedni drugima.

Visoko u poretku drže se i Mičetinac, odnosno Viktorija koji na domaćim terenima ne bi trebali imati problema protiv Sokola i Hrvatskog bojovnika, a i GOŠK je u Gotalovu prilično veliki favorit protiv Čvrsteca. Bregovci nakon domaćeg kiksa protiv Gornje Rijeke iskupljenje traže kod posljednjeg Graničara u Novom Virju, gdje bi trebali uzeti puni plijen, dok su sva tri znaka moguća u Gornjoj Rijeci, gdje putuje Prekodravac. Napomenimo kako se sve utakmice Druge ŽNL igraju u nedjelju u isto vrijeme, što znači od 16 sati. U nastavku je kompletan raspored i ljestvice ovih dviju liga.

PRVA ŽNL, 7. kolo, 16h: 
Graničar (Đ) – Mladost (S) (subota)
Starigrad – Drava (NP) (subota)
Kalinovac – Sloga (subota)
Bratstvo – Lipa
Panonija – Tomislav (D)
Močile – Miklinovec
Tomislav Radnik (SIŽ) – Osvit

DRUGA ŽNL, 7. kolo, 16h: 
Prugovac – Podravec
Rudar (G) – Omladinac
Mičetinac – Sokol
Viktorija – Hr. bojovnik
Graničar (NV) – Mladost (KB)
GOŠK – Čvrstec
Gornja Rijeka – Prekodravac

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW