Modernizacija rada s mlađim kategorijama na području Županijskog nogometnog saveza

20:41h
0
Ilustracija

Od travnja 2013. godine u sklopu Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije djeluje i komisija za mlađe uzraste. Predsjednik je Sergej Milivojević, a članovi su Vedran Medenjak i Siniša Buđa.

Na inicijativu županijskog instruktora, NS županije je pred dvije godine pokrenuo turnirsku ligu pilića, a u svrhu okupljanja i nogometnog usavršavanja najmlađih školaraca.

– Nakon stručne i argumentirane analize o zatečenom stanju te izvještaja županijskog instruktora o organiziranosti i radu sa mladim uzrastima, došli smo do jednoglasnog zaključka kako je rad sa najmlađim dječacima od 1. do 4. razreda osnovne škole polazište i temelj svih ideja i stvaranja kvantitetnih i kvalitetnih baza diljem županije. Komisija je odlučila maksimalno podržati i nadograditi već postojeći rad s pilićima odnosno dječacima prvih i drugih razreda osnovne škole, te odvojiti kategoriju piceka odnosno djecu rođenu 2003. godine – rekao je Sergej Milivojević.

Liga pilića i dalje će se odigravati na turnirskoj bazi svake subote prije podne, a nadgledat će je i kontrolirati Borivoj Milivojević i Drago Kokša.

Stariji dječaci, piceki, natjecat će se kroz pilot projekt ili probnu ligu s 11 momčadi koju će voditi i kontrolirati povjerenik Hrvoje Kodrić.

Nakon zimske stanke krenut će i službena sezona koja će trajati od travnja do studenog 2014. g.

Ovom prilikom pozivaju se svi klubovi i općine koji se žele uključiti da se do zime konsolidiraju i službeno uključe u natjecanje.

Izvršni odbor Zbora trenera se također aktivno uključio i jednoglasno odlučio da će sa 800 kn nagraditi sve trenere koji će trenirati i raditi sa narečenim kategorijama te stručnim i pedagoškim odgojem pridonijeti razvoju pojedinih sredina i općina.

Prijavljeni treneri morat će sudjelovati na nekoliko besplatnih informacijsko-edukacijskih tečajeva u organizaciji Zbora trenera.

– Pravo je zadovoljstvo kada natjecateljske kategorije Škole nogometa grada Koprivnice (stariji pioniri, kadeti i juniori) postižu odlične rezultate kao što je to slučaj ove sezone, a znamo da je 85% igrača iz našeg grada odnosno županije. Smatramo da će svaka nadogradnja i modernizacija rada sa „pilićima” i „picekima” pridonijeti sportsko-pedagoškom odgoju mladih te razvoju talenata prema nosiocu nogometa u našoj regiji, a to je NK Slaven Belupo – istaknuo je Sergej Milivojević.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW