‘Možemo i puno bolje nego protiv Mađarske’

13:48h
0
tatari

081120-tatari-mU posljednjoj utakmici Pannon Cupa u mađarskom Szombathelyju, hrvatske rukometne reprezentativke izgubile su od Mađarske rezultatom 33:30 (20:15) te su s dvije pobjede i jednim porazom osvojile drugo mjesto, ispred Makedonije i Austrije. U redovima Hrvatske reprezentacije istaknule su se Čop-Andesilić i Golubić sa po pet golova dok su najbolje Mađarice bile Tomori, Verten i Gorbicz. Hrvatska reprezentacija od nedjelje je u Poreču, gdje će odraditi zadnji dio priprema do odlaska u Makedoniju na Europsko prvenstvo.

– Bio je ovo koristan i dobar turnir na kojem smo dosta toga probali, počevši od raznih formacija obrane do uvježbavanja napada. Bilo je dobrih i loših stvari, ali pred nama je još sedam dana u Poreču za ispravak i uigravanje – izjavila je nakon utakmice s Mađarskom kapetanica reprezentacije Hrvatske Miranda Tatari.

– U prvoj utakmici protiv Makedonije i napad i obranu smo odigrale i više nego dobro i na kraju pobijedile sa 10 razlike, dok smo u utakmici sa Austrijom malo potcijenile ekipu i zakazale u obrani, tako da smo se na kraju mučile za pobjedu. Protiv Mađarske nije bilo loše ali možemo mi i puno bolje, imale smo puno tehničkih pogrešaka, fali nam discipline i u obrani i u napadu i to moramo svesti na minimum.
Sve u svemu, imamo još tjedan dana priprema da sve posložimo i do kraja se uigramo – rekla je Andrea Penezić.

– Osvojile smo drugo mjesto na turniru u Mađarskoj, zadovoljne smo ali smatram da ima još puno toga što trebamo popraviti. Prije svega tehničke greške treba svesti na minimum i ubrzati loptu u napadu. Što se obrane tiče na momente je odlična, a na momente puna rupa.
Imamo još tjedan dana da sve utreniramo i da se na EP u Makedoniji pokažemo u najboljem svjetlu – smatra Maja Čop-Andesilić.

Izvor: Hrvatski rukometni portal