MOJ KIST – TVOJ KIST – kreće u Domu mladih

13:18h
0
Crtanje kostura

Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH u sklopu područja „Naš doprinos zajednici”  podržala je projekt Udruge Koprivnički Krug MOJ KIST – TVOJ KIST. Zaklada poticanjem ovog i sličnih projekata civilnog društva teži intenzivirati rad udruga, ali im pružiti pomoć u osmišljavanju i provođenju projekata.

Sadašnji prostorUdruga Koprivnički Krug djeluje od rujna, a njezina najaktivnija skupina je Mala modna akademija. Ovim projektom cilj joj je još više potaknuti kreativnost mladih i umjetnički izričaj djece te ih uključiti u uređenje prostora koji će biti primjereniji za sve vrste radionica i edukacija. Članice Koprivničkog Kruga planiraju u akciju uključiti i roditelje, građana, udruge s kojima dijele prostor Doma mladih te svakako Obrtničku školu Koprivnica i Trg d.o.o. kao partnere.

Kako je u prosincu održan sastanak partnera u projektu MOJ KIST – TVOJ KIST i usvojen okvirni plana sanacije prostora od ponedjeljka 14. siječnja u Domu mladih počinju prvi radovi. Nakon čišćenja i pripreme prostora ukloniti će se dio starih premaza za zidova, sanirati dio vlage te pripremiti podlogu za završno bojanje. Očekuje se da se u ovaj prvi dio projekta uz Obrtničku školu Koprivnica, članice Koprivničkog Kruga i roditelje uključe i svi zainteresirani volonteri koji će u isto vrijeme dovršiti i nacrt konačnog uređenja interijera ovog kreativnog i zanimljivog prostora u samom centru Koprivnice.

Poticanjem na volonterizam i korištenjem svih raspoloživih potencijala civilnog društva potaknut ćemo i ostale na aktivnije uključenje u projekte za dobro građana i lokalne zajednice.