Molvarska zima

09:00h
0
Otvorenje izložbe

Naslov je izložbe, prikladan za ovaj dio godišta, koja je bila upriličena u subotu, u Galeriji Molvarskog likovnog kruga. Brojni posjetitelji okupili su se u spomenutoj galeriji kako bi uživali u brojnim izlošcima slika i skulptura. U ovo pred blagdansko vrijeme okupljanja i darivanja, koja nam ispunjavaju srca zadovoljstvom i radošću, dovoljan je razlog da se na jednom mjestu sjedine kultura i druženje. Izložbu je uveličalo četrnaest slikara s ukupno 40 djela.

Tematika koja je prevladavala na slikama je već spomenuta u naslovu, obogaćena sakralnim motivima. Svi slikari koji su dali svoj doprinos ovoj izložbi su pripadnici Molvarskog likovnog kruga: Ivanka Bukovčan, Dragutin Žufika, Martin Kopričanec, Ivica Tuba, Marta Ištvan, Josip Žagar (skulptor), Dragutin Kovačić, Marta Rušak, Marija Stipan, Josip Tot, Zvonimir Ištvan (fotografija), Petar Lončar, Josip Gregurić, Đuro Jaković, Ivan Jaković.

Program otvorenja izložbe, pratio je nastupom duo ‘MIKI’ i Ženski pjevački zbor KUD-a Molve. Među uzvanicima, prigodnim riječima prisutnoj publici obratili su su se dr. Stjepan Milinković, velečasni Tomislav Glavnik , te domaćini Zvonimir Ištvan, predsjednik MLK-a i načelnik Općine Molve Stjepan Fosić. Izložba će biti otvorena za posjetitelje do početka veljače 2012. godine.

{vsig}kultura/12-2011/111219-molve/{/vsig}