0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
bogata općina

Molve grabe naprijed, donijeli proračun od 13 milijuna eura: Gradi se silos, sušara i vaga, mini klaonica, Centar duhovnosti i baštine uz Dravu, vrtić…
M

U Repašu se gradi vrtić, a tu je i projekt Interpretacijski centar duhovnosti i baštine uz Dravu.

Ne propustite

Općina Molve u 2023. godinu ulazi s novim proračunom, koji je donesen na sjednici Općinskog vijeća, a iznosi 13 milijuna eura, s projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Kako se načelnik pohvalio, ovo je već deseti proračun koji je predložio, a koje je vijeće podržalo većinom glasova.

– Proračunom smo predvidjeli ravnomjerno razvijanje svih naselja naše općine kao i posebno poticanje razvoja turizma, subvencioniranje gospodarstvenika te posebno skrb o mladim obiteljima, djeci i naravno brigu o starijima kroz gradnju domova. Moram napomenuti da smo uvažili i sve prijedloge naših mještana kao i naše oporbe – rekao je načelnik Zdravko Ivančan.

Najznačajniji projekti u Molvama u sljedećoj će godini biti izgradnja silosa, sušare i vage u poslovnoj zoni, u vrijednosti od 716.703,16 eura, a slijedi digitalna transformacija uprave koja vodi razvoju koncepta ‘pametna’ općina u što će se uložiti 1.327.228,08 eura. Molve će u idućoj godini imati i mini klaonicu, čija je gradnja u planu.

Foto: Sanjin Bojić
Zdravko Ivančan // Foto: Sanjin Bojić

U Repašu se gradi vrtić, a tu je i veliki projekt ‘Interpretacijski centar duhovnosti i baštine uz Dravu u koji se ulaže 1.154.688 eura te povlače sredstava preko fondova Europske unije 100 posto, prijavom na javni poziv Ministarstva turizma i sporta.

Energetska ušteda ostvarit će se obnovom javne rasvjete kroz ESCO model.

Rekonstruirat će se dječja igrala na dječjem igralištu ali i izgraditi igralište u Repašu.

Provodit će se Projekt Aglomeracije Molve te je u planu produžetak glavne kanalizacije u Đurđevačkoj ulici, te izgradnja kolektora vezanog za UPOV.

I u Molvama misle na energetske uštede te će se postavljati solarni paneli na zgradu kino sale u svrhu vlastite proizvodnje električne energije sa mogućnošću prodaje viška struje. Postavljanje solarnih panela planirano je i na zgradu Društvenog doma Molve .

Tu su već i planovi za 2024. godinu, kada će se graditi šetnica i pristanište na Dravi, rekontruirati ceta Molve Grede, a provodit će se projekt revitalizacije jezera Čingi_Lingi.

Gradit će se dom za starije i nemoćne te nastaviti projekt izgradnje sušare, silosa i vage u poslovnoj zoni.

U Marijanskoj ulici će se izgraditi nogostup i javna rasvjeta te produžiti glavna kanalizacijska mreža, a asfaltirat će se županijska cesta u Repašu.

U proračunskoj 2025. godini, uz redovne aktivnosti predviđa se veliki projekt  ‘Uređenje sportsko-rekreacionog centra‘. Vrijednost investicije 1.194.505,28 eura uz prethodno ishođenu projektnu dokumentaciju vrijednosti do 53.089,12 eura.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najesti se i napiti

Kobasica 5 eura, kuhano vino oko 2 eura, fritule za 4 eura… Provjerili smo kakve su cijene blagdanske klope u centru Koprivnice

Počelo je blagdansko vrijeme, a to u većini gradova znači neizostavnu ugostiteljsku ponudu prigodnih jela i pića na adventskim...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti