Molve: Natječajem do najbolje poduzetničke ideje

09:11h
0
Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve // Foto: Radio Koprivnica
Zdravko Ivančan, načelnik Općine Molve // Foto: Arhiva

Općinska vlast u Molvama predvođena HSS-ovim načelnikom Zdravkom Ivančanom odlučila je raspisati izbor za najbolju poduzetničku ideju. Želja im je i na taj način u vremenu kad poslovi i tvrtke preko noći nestaju potaknuti mještane na razmišljanje o samozapošljavanju, a izabrane pojedince i njihove zamisli, o kojima će zajedno odlučiti politika i dokazani gospodarstvenici, općina će nagraditi ali i potaknuti na ostvarenje.


– Planiramo pomoći prvu nagradu s 15 tisuća kuna, za drugu deset i za treću pet tisuća kuna. Za svako ostvarenje poduzetničke ideje, ako se netko od tih odluči, ili netko preuzme njihovu ideju, dobit će svatko još 30 tisuća kuna nepovratnih sredstava. Isto tako, ako netko od nagrađenih sam odluči otvoriti obrt, OPG, nekakvu zadrugu ili sličnu djelatnost, još može dobiti za samozapošljavanje 20 tisuća kuna – veli načelnik Ivančan.

Prvonagrađeni tako može računati na čak 65 tisuća nepovratnih kuna za pokretanje posla koji je zamislio. Molvarski načelnik Ivančan smatra logičnim i opravdanim ovaj općinski poticaj, jer godišnje za školstvo i studentske kredite izdvajaju oko milijun kuna, a ovakvim mjerama ta bi ulaganja na kraju trebala uroditi otvaranjem radnih mjesta. Svoje poljoprivrednike, poduzetnike i obrtnike Općina Molve godišnje pomaže s oko pet milijuna kuna, ili trećinom proračuna.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr 

čitam...