županijski nogomet

Molve provode zimu kao fenjeraš Prve ŽNL, Kolar: Uprava daje sve za klub, a mi im to nismo vratili rezultatima

Da stvari nisu došle iz vedra neba podsjeća situacija s kraja prošle sezone kad su Molve također bile opasno pri dnu, ali su se s nekoliko dobrih rezultata uspjele spasiti.

17:00h
0
Tomislav Kolar // Foto: Vjekoslav Kolar

Mladost iz Molvi drži nezahvalnu posljednju poziciju Prve županijske nogometne lige. Osvojeno je devet bodova s gol razlikom 21-40, a jedina utjeha može biti činjenica da isti broj bodova imaju sljedeće dvije ekipe na tablici – Miklinovec i Lipa. Da stvari nisu došle iz vedra neba podsjeća situacija s kraja prošle sezone kad su Molve također bile opasno pri dnu, ali su se s nekoliko dobrih rezultata uspjele spasiti.

Što kažu u klubu i kakva je situacija u svlačionici otkrio nam je igrač Tomislav Kolar.

– Sigurno je da nitko u klubu i oko kluba ne može biti zadovoljan polusezonom jer smo završili na zadnjem mjestu. S obzirom na kvalitetu ekipe ne zaslužujemo fenjer već smatram da trebamo biti u čvrstoj sredini tablice – rekao je igrač Mladosti za ePodravinu.

Mladost je ostvarila tri pobjede i deset poraza. Za remi ne znaju. Zanimljivo, već su nekoliko sezona crna mačka za imbriovečki Borac kojeg su doma dobili s 3-1 ove jeseni. Osim njih, pobijedili su i Lipu te Ždalu. No, to je deset poraza. Gdje je zapelo?

– Jedan veliki razlog sigurno je netreniranje. Imamo jako puno igrača koji zbog poslovnih ili fakultetskih obaveza ne mogu trenirati i to se svakako odrazilo na igrama. Koliko god imamo individualne kvalitete, ne možemo se osloniti samo na to jer bez treninga i uigravanja i ta kvaliteta pada. Osim treninga, problem je i u glavama igrača jer dok se zaredaju loše utakmice i rezultati teško se vratiti na pobjednički put zbog straha, manjka motiviranosti, a onda i nedostatka sreće – govori Tomislav Kolar.

Ima i nekih dobrih stvari.

– Unatoč rezultatima moramo pohvaliti upravi i navijače, upravu jer daju više od 100 posto za klub i sve nam omogućuju, a mi im zasad to nismo uspjeli vratiti igrama. Treba pohvaliti i Krbuljin boyse koji su s nama u svakom trenutku i na nama je da im pružimo više.

Foto: Facebook
Momir Ljubić // Foto: Facebook

Trener Mladosti je Momir Ljubić, inače iz Bjelovara, a postoje neke glasine kako bi Ljubić mogao preuzeti neku bjelovarsku selekciju.

– Kadrovskim promjenama bavi se naša uprava, nemam ja tu puno što za reći. Jedino što sam upućen je to da cijela ekipa ostaje i drugu polusezonu. Čisto da napomenem kako je trener stvarno imao jako težak posao ovu polusezonu s obzirom da je uz privatne obaveze još putovao na treninge iz Bjelovara i onda je morao izmišljati treninge pošto nikad nije znao koliko igrača očekivati na treningu i za to mu skidam kapu. Svi skupa idemo po bolje rezultate – prokomentirao je Kolar.

– U idućoj polusezoni svakako trebamo imati puno bolji pristup i igri i treninzima i samim time doći će i bolji rezultati. Sreća je u tome što se ostale ekipe nisu previše bodovno odvojile – zaključio je.

Mladost u prvom proljetnom kolu putuje na gostovanje kod Tomislav-Radnika u Sveti Ivan Žabno.

čitam...