Ne biraju se sredstva

U Križevcima osvanule morbidne osmrtnice protiv aktualnog gradonačelnika, Hrg: Hvala im što su mi produžili mandat

Neki su otišli i korak dalje te se ponijeli onom da cilj opravdava sredstvo pa počeli lijepiti osmrtnice svojih konkurenata na lokalnim izborima. Tako je Branko Hrg probudivši se ujutro, doznao da je pokojni, konkretno, da je politički mrtav.

15:12h
1
Morbidna borba za vlast // Snimio čitatelj

U ljubavi i ratu odnosno predizbornoj kampanji sve je dozvoljeno, bolje reći, neki si dozvoljavaju sve. Dobro znamo da u borbi za svaki glas i svako mjesto na javnim površinama za plakatiranje, skidanje, trganje, šaranje i preljepljivanje  plakata političkih rivala nije ništa novo.

Međutim, neki su otišli i korak dalje te se ponijeli onom da cilj opravdava sredstvo pa počeli lijepiti osmrtnice svojih konkurenata na lokalnim izborima. Tako je Branko Hrg probudivši se ujutro, doznao da je pokojni, konkretno, da je politički mrtav.

Protukandidati ili njihovi simpatizeri, uzrujani građani ili tek crnohumorni pojedinac prorekli su mu pogreb za početak idućeg radnog tjedna, odnosno dan nakon izbora, insinuirajući da će otad gradske odaje zauzeti nova vlast.

Hrg je zahvalio rivalima na produženju života // Foto: Admir Sinani

Osmrtnice sa svojim imenom koje su se pojavile po gradskim stupovima, prokomentirao je i sam Hrg sve prihvativši vrlo šalno i neopterećeno.

– Nije prvi put da se ovako nešto događa. Međutim, mogu samo zahvaliti svojim političkim rivalima na produženju mandata, jer kako kažu, kad živoga proglasiš mrtvim, produžio si mu život. Tako da su mi dragi prijatelji iz dosadašnje, ali i buduće opozicije, produžili mandat za četiri godine. Nadam se da će dobro surađivati i da neće više nikome lijepiti osmrtnice – poruka je koju je poslao Hrg.


Loading...