PONOVNO U LIGI PRVAKINJA

Motivirani Saračević prokomentirao Podravkinu skupinu smrti: Moglo je biti i gore, bit će pravi spektakl

Bivša njemačka rukometašica Anja Althaus izvlačenjem kuglica Podravkašicama je donijela dvije ekipe koje su nedavno nastupale na Final Fouru te uvijek opasne mađarske predstavnice.

16:00h
0
Rk Podravka - Rk Krim
Zlatko Saračević // Foto: Ivan Brkić

Skupina je paklena, kazao je kao iz topa trener Podravke Vegete Zlatko Saračević na ždrijeb Lige prvakinja. Pogledom na sve skupine koje možete vidjeti ovdje, očigledno je kako je skupina A, zapravo, skupina smrti jer je Podravka Vegeta dobila francuski Metz, norveški Vipers Kristiansand i mađarski FTC-Rail Cargo, odnosno Ferencvaros.

– Znali smo da će otprilike biti tako. Moglo je biti i gore. Primjerice, mogli smo dobiti Gyor ili Bukurešt. Skupina je zbilja teška, nismo favoriti. Najslabiji smo po rejtingu, ali on ne pobjeđuje. Papir je jedno, a teren drugo – smatra Saračević.

Bivša njemačka rukometašica Anja Althaus izvlačenjem kuglica Podravkašicama je donijela dvije ekipe koje su nedavno nastupale na Final Fouru te uvijek opasne mađarske predstavnice. Za razliku od protekle sezone, Podravka elitno rukometno natjecanje nije morala izboriti kroz kvalifikacije što Saračević smatra velikom prednošću.

– Pripreme će tijekom devet tjedana biti drugačije, moramo ih dobro iskoristiti. Promijenili smo pet igračica koje moramo uigrati. Tada smo imali skraćeni period koji smo kasnije naplatili. Dizali smo formu za kvalifikacije, pa je mjesec kasnije počelo prvenstvo što smo osjetili. Kvalifikacije su najveći stres – objašnjava.

Rk Podravka - Rk Gyori
Foto: Ivan Brkić

Unatoč, kako kaže, stresu kvalifikacija, izborili su prolazak te u skupini s Gyorom, Ljubljanom i Thuringerom za dlaku ostali bez trećega mjesta i plasmana u nastavak natjecanja. Ostvarile su jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat i četiri poraza.

– Bile su tri podjednake ekipe, ispali smo gotovo u zadnjoj sekundi. Ova skupina je puno teža, ali prednost je stečeno iskustvo. Do tada gotovo nitko nije igrao Ligu prvakinja – napominje.

Koprivnica će ponovno morati potvrditi status rukometnoga grada. Tribine gimnazijske dvorane bile su pune, navijalo se i pjevalo, a Saračević ne sumnja kako će takva atmosfera biti i dalje.

Sigurno neće biti više ljudi jer je dvorana bila puna. Tri utakmice ovdje, ali i u gostima bit će pravi spektakl. Radi se o ekipama s vrhunskim publikama, šest vrhunskih utakmica. Očekujem da ćemo biti kompetitivni. Ponavljam, favoriti nismo, ali ćemo napraviti sve kako bismo bili što bolji – motivirano je kazao strateg, dodajući.

– Želimo vidjeti što smo i kakvi smo. Idemo korak po korak. Samo igranje uz rukometnu kremu Europe je velik uspjeh, ali kad smo već ovdje probat ćemo napraviti što više – zaključio je.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...