PRVOTNA JE ODLUKA PONIŠTENA

Motociklist, koji je jučer poginuo u prometnoj nesreći, čekao je presudu za ubojstvo

Neslužbeno, motocikl je kupio baš jučer, na dan kad je vozeći ga poginuo.

10:23h
0
Ilustracija // [Fotografija nema veze s događajem u tekstu]
Ilustracija // [Fotografija nema veze s događajem u tekstu]

Teška prometna nesreća, nažalost sa smrtnom posljedicom, dogodila se jučer u Međimurju. Između Donjeg Koncovčaka i Vrhovljana život je izgubio 37-godišnjak iz Varaždinske županije, piše emedjimurje.net.hr.

– Oko 15.15 sati na Županijskoj cesti 2005 između Donjeg Koncovčaka i Vrhovljana vozač motocikla u zavoju je prešao u suprotni prometni trak i bočno udario u dva osobna automobila koja su se kretala iz suprotnog smjera. Vozač motocikla preminuo je na mjestu prometne nesreće. Od 15.40 sati navedena cesta zatvora je za odvijanje prometa – objavila je Policijska uprava međimurska.

eMedjimurje neslužbeno doznaje kako je riječ o Matiji Marčecu, jednome od trojice muškaraca koji su u siječnju 2011. godine u Čakovcu pretukli Tomislava Pergara, nakon čega je isti preminuo u bolnici.

Isti medij navodi kako je prva presuda za taj slučaj donesena 2017. godine kada su okrivljenici dobili po tri godine i osam mjeseci zatvora. No, viši je sud poništio odluku prvostupanjskog, vrativši postupak unatrag. Potom je, u veljači ove godine, sutkinja Općinskog suda u Čakovcu Renata Marciuš nakon provedenog postupak zatvorenog za javnost donijela novu presudu. Prema njoj, navedeni je trojac dobio smanjene zatvorske kazne, odnosno kazne od dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Spomenimo, što je također neslužbeno, kako je Marčec motocikl kupio baš jučer, na dan kad je vozeći ga poginuo.