županov odgovor

‘Možda gradonačelnica predlaže da mi prodamo sve te aute i da koristimo usluge vatrogasaca’

07:00h
0
Darko Koren // Foto: Matija Gudlin
Darko Koren // Foto: Matija Gudlin

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, smatra da Grad sigurno ima većih problema od županijskih automobila, poput primjerice gradskog proračuna, te da bi bilo dobro da se tome posvete, a ne da se bave Županijom, jer, kako kaže, jednostavno nisu u istom sportu.

Darko Koren (HSS), koprivničko-križevački župan, reagirao je jučer, u srijedu, na izjavu Vesne Želježnjak (SDP), koprivničke gradonačelnice, da bi Županija trebala predočiti troškove službenih automobila koji se koriste 24 sata na dan, službenih vozača i benzina.

Podsjetimo, gradonačelnica je na prozivke gradskog HDZ-a o njenoj i plaćama njenih zamjenika odgovorila da bi članovi HDZ-a trebali najprije pogledati instituciju u kojoj su na vlasti u sklopu koalicije, a tek potom iznositi ovakve primjedbe.

– Meni je baš zanimljivo to njezino djelovanje. Napad na mene njezina je najbolja obrana. Dakle, njezina reakcija na izjave nekog lokalnog predsjednika HDZ-a je da se obračuna sa mnom, sa županom, s predsjednikom županijske organizacije HSS-a – rekao je Koren.

S druge strane, Koren ne vidi smisao ni u njezinim prozivkama vezano za službene automobile te je dodao kako su ti troškovi puno manji u odnosu na one koje Grad ima kada se radi o električnim automobilima.

– Ne znam koja bi bila njezina preporuka. Razmišljam da bi ona mogla biti da mi prodamo sve te aute i da koristimo usluge vatrogasaca. I da si možda uz to pišemo putne naloge – kazao je Koren.

Objasnio je da Županija ima 10 službenih automobila, od kojih su tri u funkciji 24-satnog korištenja župana i zamjenika, dva su u ispostavama upravnog odjela za graditeljstvo u Križevcima i Đurđevcu koji se koriste za teren, jedan je kupljen u svrhu poslova legalizacije objekata, a preostala četiri automobila koriste upravni odjeli odnosno 80 ljudi.

– To je puno kvalitetnije rješenje nego električni automobili s kojima ne možete bogzna koliko daleko ići od grada jer nestane struje i onda morate nekoga zvati da dođe po vas – naglasio je Koren.

Zaključio je da Grad sigurno ima većih problema od županijskih automobila, poput primjerice gradskog proračuna, te da bi bilo dobro da se tome posvete, a ne da se bave Županijom, jer, kako kaže, jednostavno nisu u istom sportu.

 

čitam...