Liga prvakinja

Mrđen uoči Dortmunda: Nema nas, već četvrti put mijenjamo sustav igre, ali neće Njemicama biti lako i u to sam uvjeren

Utakmica se igra u nedjelju u 14 sati u Bepovoj dvorani, a motiv je velik, jer je Borussia prije dva mjeseca deklasirala Podravku, zadavši joj drugi najveći europski poraz ikada

13:07h
0
Mrđen i njegov stožer imaju mnogo motiva uoči ove utakmice // Foto: Rk Podravka Vegeta // Ivan Brkić

Jedna pobjeda, sedam poraza i posljednje mjesto na ljestvici, rezime je rukometašica Podravke Vegete u prvom dijelu Lige prvakinja. S obzirom na hrabre najave uoči sezone, mnogi su očekivali bolje rezultate, ali ovo je trenutno realnost koprivničkog kluba, koji već godinama spada u, možemo reći, treći razred europskog rukometa.

Ovu negativnu statistiku podravkašice će pokušati popraviti u nedjelju, jer se nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj i božićno-novogodišnjih praznika, elitno rukometno natjecanje vraća u Koprivnicu. U sklopu devetog kola, u podravsku metropolu dolazi Borussia Dortmund, ekipa koja je veliki dužnik koprivničkim rukometašicama.

Naime, prije dva mjeseca Njemice su na domaćem parketu deklasirale Podravku s 38:14, što je bio drugi najveći europski poraz ikada. Bio je to, ujedno, i Mrđenov debi na klupi, nakon što je Hrupec dobio otkaz. Samim time, motiva ne manjka. Kako kod cura, tako i kod Gorana Mrđena, koji nam je najavio ovu utakmicu.

Brojne ozljede remete plan i stvaraju probleme

– Mislim da ćemo odigrati dobro, ne znam zašto, ali imam takav osjećaj. Da nas nema, nema nas, ali nema smisla plakati. Već četvrti put otkako sam ovdje mijenjamo plan igre u smislu obrana-napad, prilagođavamo se onome što imamo i onima koje su zdrave. Ali neće biti u Dortmundu lako i u to sam uvjeren – rekao je Mrđen.

Kadar mu je uistinu prorijeđen, a Ilyni i Zadravec, kojih neće biti do kraja sezone, pridružila se i kapetanica Larissa Kalaus. Nje sigurno neće biti u nedjelju, a vjerojatno ni u sljedećoj europskoj utakmici. Njima možemo pridodati i Bojanu Milić, koja je otišla iz kluba. Sve ostale su zdrave, ali kako je rekao Mrđen, gotova svaka ima neki zasebni problem. Ipak, motiva ne manjka.

– To nikako, čak i bez tog neugodnog poraza iz Njemačke. No, treba znati da su one top ekipa i nema tu puno priče. Pokrivene su s dvije-tri kvalitetne igračice na svakoj poziciji, ali imamo mi i svoje adute i mislim da možemo iznenaditi. Htio bi da ta utakmica bude onakva kakvu smo imali protiv Rostova, kada smo bili blizu iznenađenja – poručio je trener.

Poraz iz Njemačke više se neće ponoviti, ali ne treba ga zaboraviti

Osvrnuo se još malo na utakmicu u Njemačkoj, gdje su podravkašice izgledale izgubljeno.

– Ne znamo točno što se dogodilo tamo. Kada bi svatko od nas krenuo pričati, čuli biste vjerojatno 16 različitih priča. Nakon 20 minuta jednostavno smo krenuli u nešto što je teško objasniti, bili smo u negativnom transu i sve je krenulo nizbrdo. Stvarno smo predaleko otišli i to se ponoviti neće, ali nije se loše prisjetiti onoga što nam se događalo – mišljenja je Mrđen.

U nedavnom razgovoru za naš portal, Ivan Pal, predsjednik NO-a RK Podravke, rekao je da je taj njemački poraz bio isključivo krivica igračica. Stoga smo pitali Saru Šenvald i Korinu Karlovčan, koje su bile na današnjoj konferenciji, osjećaju li se prozvanima.

– Mislim da svaka od nas može preuzeti svoj dio krivice. Trener je tek došao, nije bilo mnogo vremena za taktičke zamisli i ne znam koje je objašnjenje toga poraza, ali znamo da to nije bio realan prikaz stvari i sad želimo to ispraviti. Dugo je prošlo od zadnje utakmice, a novoj se veselimo. Cilj je odigrati agresivnu i čvrstu obranu i boriti se za bod ili dva – poručila je Šenvald.

Ulaznice se dijele brže nego inače, u nedjelju ih možda ne bude

S njom se složila i Karlovčan, dodavši kako su im mini-pripreme u Mađarskoj dobro došle, unatoč tome što ih nije bilo mnogo.

– Dobro smo se pripremili, atmosfera je dobra, iako nas zbog ozljeda nema mnogo, ali to nam ne daje za pravo da se ponove loše igre kao prošle polusezone – ukratko je rekla jedna od rijetkih Koprivničanki u ekipi.

Za kraj dodajmo kako se ulaznice dijele bolje od očekivanog i prema riječima klupske glasnogovornice Romane Mihalec, vrlo vjerojatno ih u nedjelju ispred dvorane neće ni biti. Ljude su, očito, privukla brojna iznenađenja koja spremaju u klubu, a o kojima smo jučer pisali.