Mršić: Nema bojazni za Koming i Komunalac

20:27h
0
101108-koming-m

Na pitanje o stanju koprivničke građevinske industrije u svjetlu sve većeg zamiranja aktivnosti u ovoj gospodarskoj grani, gradonačelnik Zvonimir Mršić u emisiji Radija Glas Podravine odgovorio je da je Grad Koprivnica planskim djelovanjem uspio očuvati radna mjesta u ovom sektoru te kako niti za koprivnički Koming, a niti Komunalac nema bojazni.

Dapače, rekao je, oba poduzeća imat će ove godine bolji rezutat poslovanja nego prošle.

– Postoji razlika između stanja u građevinskoj industriji u Hrvatskoj i stanja u Koprivnici, jer mi smo još prije dvije godine, kad smo rekli da će biti kriza, započeli s pripremama za ovo što imamo danas. Tad smo rekli da nam je prvenstveni cilj očuvati radna mjesta i stvoriti pretpostavke za otvaranje novih, kad krene novi razvojni ciklus. Gradski proračun za 2009. i 2010. godinu dimenzionirali smo upravo u tom pravcu, predvidjevši investicije koje su za cilj, naravno, imale povećanje kvalitete života građana Koprivnice, ali posredno upravo očuvanje radnih mjesta u građevinskoj industriji, rekao je Mršić.

U krizi, investicije za cilj imaju očuvanje radnih mjesta – gradonačelnik Mršić

Govoreći o Komingu, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo sposobnošću tog poduzeća pri prijavljivanju na natječaje putem kojih je osigurao istu količinu posla kao i prošle godine te time smanjio gubitak u poslovanju. Isključivo putem raspisanih javnih natječaja, kaže, osigurao je izvođenje radova na Basaričekovoj i Kamengradskoj ulici, bit će kooperant u izgradnji POS stanova, dok je na nacionalnom natječaju dobio posao rušenja takozvane Rudarske zgrade kod Podravke za koji je tender podiglo 10 građevinskih tvrtki, no kasnije se više nisu javile.

– Nažalost, bombastično najavljivan županijski projekt vodoopskrbe realizira se tek u 30 posto planiranog opsega, a ne napreduje niti izgradnja autoceste. Sudjelovanje Kominga u punom opsegu tih projekata, za to poduzeće značilo bi pozitivno poslovanje već ove godine, zaključio je Mršić.

Izvor: Glas Podravine