Mršić nezadovoljan županijskom koalicijakom šest stranaka

15:58h
0

Nositelj SDP-ove liste za Županijsku skupštinu Zvonimir Mršić izrazio je nezadovoljstvo potpisivanjem sporazuma koalicije šest stranaka, koje su time osigurale većinu u Skupštini. S obzirom da je SDP osvojio pojedinačno najviše, 20 vijećnika, Mršić smatra da su se građani izjasnili kako žele da upravo ljudi s te liste vode većinu u Županijskoj skupštini.

– Birači su se izjasnili za kohabitaciju, odnosno da u Županijskoj skupštini bude jedna vlast, a da župan bude iz druge političke opcije. Međutim političkom trgovinom to se promijenilo i stvorena je vladajuća većina za koju tvrdim da je u sukobu s građanima – rekao je Z. Mršić.

Smatra da će se novom koalicijom produbiti kriza i sukob unutar županije te da se time ignoriraju građani Koprivnice i njihova biračka volja. Mršić kaže da će ova koalicija dovesti do problema u funkcioniranju, jer će ‘donošenje odluka ovisiti o jednom jedinom glasu, što nije dobro’.

Kao gradonačelnik Koprivnice Mršić je kazao kako je Grad otvoren za suradnju sa županijskom i državnom vlasti, no podsjetio je kako dosad na njegove dopise nije bilo odgovora.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr

čitam...