Mršić podržao prosvjed Pevecovih radnika

16:37h
0
Snimio: Marijan Sušenj

Nakon što je razgovarao s novim predsjednikom Uprave Pevec grupe Josipom Baotićem i prije dva dana podržao prosvjed 80-ak zaposlenih u koprivničkom prodajnom centru te tvrtke, gradonačelnik Zvonimir Mršić ne vjeruje u pozitivan ishod poslovnih problema u koje je prije nekoliko mjeseci upao jedan od nekada najmoćnijih trgovačkih lanaca.

– Pevec grupa samo državi duguje više od 100 milijuna kuna poreza, što znači da je netko u državi zakazao u svojem radu i vrlo ozbiljno kršio zakon, a obzirom na dug tvrtke prema dobavljačima teško je vjerovati da će joj netko od njih nastaviti puniti police. Teško da će ishod ove priče biti pozitivan, jer sam u razgovoru s predsjednikom Uprave Baotićem doznao da među vjerovnicima ne postoji jedinstveni stav o načinu naplate potraživanja – rekao je koprivnički gradonačelnik.

Mršić je dodao da Pevec grupa duguje Gradu Koprivnici nekoliko rata komunalne naknade, no da taj dug nije velik te da to sada nije najveći problem. Puno više ga brine očuvanje radnih mjesta, pa je radnike pozvao na sindikalno organiziranje te im poručio kako se nada da će biti pronađen način kako odblokirati račun tvrtke da bi im se isplatile sve zaostale plače, ili bar dio duga:

– Bojim se da će “rezovi” u Pevecu biti vrlo bolni te da će osim radnika financijski stradati i dobavljači, jer, na žalost, nisu svi vjerovnici u jednakom položaju kad je riječ o naplati duga. Što se, pak, gradske uprave tiče, pretrpjet će veliku štetu jer je zbog izgradnje trgovačkog centra na tom području uložila ogromna sredstva u izgradnju komunalne infrastrukture, a sada će novac trošiti na njezino održavanje.