4.3 C
Koprivnica
Subota, 4. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Mršiću, Marincu i Đurđini kaznena prijava zbog odmarališta u Pirovcu
M

Ne propustite

- Oglas -

Nad dva bivša člana Uprave Podravke i jednom odgovornom osobom u Gradu Koprivnici završena je kriminalistička obrada zbog sumnje da su počinile kazneno djelo Sklapanje štetnog ugovora.

Konkretno, odgovorna osoba u gradskoj upravi je gradonačelnik Zvonimir Mršić, a dva bivša člana Uprave su najvjerojatnije Željko Đurđina i Darko Marinac, jer je predmet policijske istrage bio kupoprodajni ugovor kojim je odmaralište u Pirovcu prodano Gradu Koprivnici, koji su njih dvojica potpisali. Odmaralište je prodano 14. ožujka 2001. godine za 1,5 milijuna kuna, između ostalog uz uvjet da ga Grad obnovi do 1. lipnja 2002. godine, da ga pet godina ne smije prodati i da pri prodaji prvenstvo imaju Podravkini radnici. Grad nije u spomenutom roku obnovio Pirovac, a Đurđina je u kolovozu 2003. godine potpisao aneks ugovora kojim je uklonjena odredba po kojoj Grad ne smije prodati odmaralište narednih pet godina, a Mršić ga je prodao 2007. godine za 25,2 milijuna kuna. Županijsko državno odvjetništvo je zatražilo krim istragu jer spomenuti aneks ugovora o prodaji odmarališta nisu odobrili članovi Podravkina Uprave i Nadzornog odbora, nego samo Đurđina i Marinac te zbog cijene koja je bila višestruko manja od 6,8 milijuna kuna koliko ono knjigovotstveno vrijedi.

- Oglas -

Gradonačelnik Zvonimir Mršić je za 24sata izjavio da ništa ne zna o kaznenoj prijavi te da je neuobičajeno da javnost prva dozna za postupak.Dodao je da su kupovanje i prodaja odmarališta u Pirovcu bili u skladu sa zakonom, što su potvrdile i Porezna uprava te državna revizija. Koprivnička dogradonačelnica Vesna Želježnjak kazala je, pak, da nema smisla teretiti Mršića za kupnju odmarališta, jer je 2001. ugovor u ime Grada potpisao njegov prethodnik Dražen Sačer:Gradonačelnika Zvonimira Mršića tereti se za sklapanje štetog ugovora. Snimio: Marijan Sušenj

– Nema osnove ni za optužbe po drugim točkama, jer je Grad prvo raspisao tri javna natječaja za davanje odmarališta u najam na koja se nitko nije javio, a prodao ga tek nakon drugog javnog natječaja.

Vesna Želježnjak, dogradonačelnica Koprivnice. Snimio: Marijan SušenjGrad je 2007. godine prodao odmaralište Žarku Pavlini, šogoru predsjednika na odlasku Stjepana Mesića, pri čemu je bilo nelogičnosti. Zakon, naime, propisuje da se na javni natječaj moraju javiti najmanje dva kupca, što se i dogodilo, no obje tvrtke su bile u vlasništvu Pavline. Oporbeni koprivnički političari svako malo optužuju Mršića da je s Mesićem dogovorio prodaju odmarališta Pavlini u zamjenu za požurivanje postupka prelaska bivše vojarne u gradske ruke, a Mršić tvrdi da je odmaralište prodano jer bi ulaganja u obnovu bila prevelika i neisplativa i Gradu je trebao novac za gradnju bazena.

Krim istragom je utvrđeno da pri prodaji odmarališta Gradu i Žarku Pavlini nije provedeno vještaćenje radi utvrđivanja tržišne vrijednosti nekretnine, koja je 2001. godine bila 26,5 milijuna, a šest godina kasnije 36,7 milijuna kuna, što znači da je Podravka izgubila čak 25, a grad 11,5 milijuna kuna.Darko Marinac, uhićeni bivši predsjednik Uprave Podravke. Snimio: Marijan Sušenj

Kriminalističku istragu su zajedno provodili PU koprivničko-križevačka, Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminalitete i Državno odvjetništvo RH, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

VAŽNA GODINA

FOTO/VIDEO Torčanke uzele stvar u svoje ruke i preuzele klub, na čelu mu je učiteljica Ana: Svake nedjelje smo na utakmici, vezane smo za...

Kalendarska godina, čiji smo prvi mjesec već ispratili, bit će u slavljeničkom tonu za članove NK Podravec, ali i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti