Mršiću, Prosu i Želježnjak plaće između 11 i 14 tisuća kuna

18:15h
0

090928-vijecnica-mZvonimir Mršić u buduće više neće besplatno odrađivati svoju gradonačelničku funkciju, a veće naknade za svoj rad moći će dobiti i njegovi zamjenici Dražen Pros te Vesna Želježnjak. Gradski vijećnici su, naime, zbog zakonske obaveze da gradonačelnik mora biti profesionalac prihvatili izmjene odredbe o naknadama gradonačelniku i njegovim zamjenicima, po kojoj Mršić kao volonter za svoj rad nije dobivao ni kunu, a Želježnjak i Pros po tri tisuće kuna svaki mjesec.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Primam plaću kao saborski zastupnik i zato nisam htio ni kunu iz koprivničkog proračuna, no to po zakonu više nije moguće. Stoga smo odredili da je plaća gradonačelnika između 13 i 14 tisuća kuna i iskoristili smo mogućnost da u tu odredbu ugradimo dodatak po kojoj ću dobivati 50% tog iznosa. Također, plaća mojih zamjenika je između 11 i 12 tisuća kuna, no oni i dalje ostaju volonteri s tri tisuće kuna prihoda dok ne odluće zaposliti se u gradskoj upravi – objasnio je Mršić.

Na pitanje znači li to da i njegovi zamjenici postaju profesionalci Mršić je odgovorio da Vesna Želježnjak ostaje raditi u Podravki, no da Dražen Pros vrlo vjerojatno prelazi iz ludbreške tvrtke Farmal u gradsku upravu te da će preuzeti dužnosti koje Mršić ne stigne obavljati zbog obaveza u Saboru.

čitam...