facebook objavom

Mršić demantirao nagađanja da je on Milanovićev nasljednik i iznio svoje planove

15:19h
0
Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave // Foto: Arhiva
Zvonimir Mršić, predsjednik Podravkine uprave // Foto: Ivan Brkić

Osim njega, u kontekstu novog vođe SDP-a spominju se i Zlatko Komadina, Peđa Grbin te Rajko i Ranko Ostojić, a najčešće Siniša Hajdaš Dončić i Tonino Picula.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović objavio je da se neće ponovno kandidirati za šefa stranke nakon razočaravajućeg rezultata Narodne koalicije na prijevremenim parlamentarnim izborima. U medijima se već počelo nagađati o njegovom mogućem nasljedniku, a jedno je od imena koja su isplivala i ono Zvonimira Mršića.

Bivši gradonačelnik Koprivnice, koji je tu dužnost obnašao u tri mandata od 2001. do 2012. godine, i sadašnji predsjednik uprave Podravke sve se češće spominje kao logičan kandidat. Naime, radi se o menadžeru i političaru s respektabilnim životopisom pa ne čudi što se njegovo ime provlači u medijima. Ista je situacija bila i prije prošlih unutarstranačkih izbora u travnju, no na kraju su kandidati bili samo Milanović i Zlatko Komadina.

Također, razlog je sigurno i taj što bi njegovo mjesto na čelu Podravke moglo biti pod pritiskom ako HDZ formira Vladu – i sada već bivša HDZ-ova Vlada pokušala ga je stalnim pritiscima smijeniti s te pozicije, iako se to pokazalo kao pomalo nemoguća misija.

Iako se o tome špekulira u medijima, Mršić se oglasio na svom Facebook profilu na kojemu je u podužoj objavi sve demantirao.

U potpunosti sam fokusiran na ostvarivanje ambicioznih ciljeva Podravke, jedine hrvatske kompanije s uredima u 24 zemlje diljem svijeta i prisutnošću brendova i proizvoda na 68 internacionalnih tržišta. Želim i dalje zajedno sa svojim timom nastaviti raditi na transformaciji Podravke u najveću multinacionalnu kompaniju sa sjedištem u Hrvatskoj i tome sam u potpunosti posvećen. Nemam namjeru kandidirati se na unutarstranačkim izborima Socijaldemokratske partije za novog predsjednika stranke – dio je njegove objave. Napomenuo je i da je Podravka oslobođena bilo kakve političke vlasti te da je i to jedan od razloga njene uspješnosti.

Osim njega, u kontekstu novog vođe SDP-a spominju se i Zlatko Komadina, Peđa Grbin te Rajko i Ranko Ostojić, a najčešće Siniša Hajdaš Dončić i Tonino Picula. Ranko Ostojić i Tonino Picula svoju kandidaturu su i najavili objavama na svojim Facebook profilima.

Unutarstranački izbori se prema statutu moraju održati u roku od 150 dana, no može se očekivati da će zbog lošeg rezultata na parlamentarnim izborima oni biti i prije tog roka.

čitam...