Mršić i Koren posjetili prve bebe rođene u 2011. godini

14:55h
0
Koren je bebe i njihove majke posjetio u ponedjeljak

Koprivnički gradonačelnika Zvonimir Mršić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren u prvim su danima nove 2011. godine posjetili rodilje u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“. Mršić je u pratnji zamjenika Dražena Prosa rodilje posjetio na samu Novu godinu te ih je ujedno i prigodno darivao. U ponedjeljak je u pratnji svojih suradnika rodilje posjetio i Koren, a u obilasku im se pridružila i ravnateljica Gordana Slavetić.

Do ponedjeljka ujutro u koprivničkoj je bolnici rođeno devet beba, od kojih je čak sedmero dječaka. Prva rodilja u 2011. bila je Desanka Oršoš koja je rodila 56 minuta nakon ponoći, a novorođena kćerka Dragana treće joj je dijete. Župan Koren razgovarao je s rodiljama, koje su tom prigodom pohvalile rad medicinskih sestara i liječnika te su istaknule kako im je stručna priprema za porod olakšala sam proces rađanja. 

Nakon obilaska rodilja župan je s upravom bolnice dogovorio da se u slijedećih mjesec dana održi radni sastanak čija tema bi bila rekonstrukcija rodilišta. Cilj je postići još bolji standard koji bi uključivao dodatne sanitarne čvorove, poboljšanje uvjeta u sobama i novu organizaciju prostora. Ravnateljica Slavetić je naglasila kako bi ovo ulaganje zadovoljilo europski standard.