Mršić ručao s građanima skromnijih materijalnih prilika

16:18h
0
Božićni ručak // foto: Ivan Brkić

Koprivnički gradonačelnik Zvonimim Mršić u srijedu je u kuhinji Gradskog društva crvenog križa Koprivnica organizirao zajednički božićni ručak za građane skromnijih materijalnih prilika. Osim Mršića i građana s materijalnim problemima, ručku su prisustvovali Darko Ledinski, Ankica Nježić i još neki zaposlenici gradske uprave te ravnatelj gradskog Crvenog križa Zdravko Janković koji je tom prilikom zahvalio Gradu na ovom tradicionalnom ručku.

– Organiziranje ovog ručka postalo je već tradicionalno i zbog toga mi je izuzetno drago. Ovim putem zahvaljujem gradonačelniku Mršiću, ali i svim aktivistima i volonterima koji nam svakodnevno pomažu i bez kojih bi bilo teško ovako nešto organizirati  – rekao je Janković.

Prisutnima se prije ručka obratio i Mršić koji je pritom naglasio kako mu je s jedne strane drago zbog oraganiziranja ovog ručka, a s druge ipak ne.

– Drago mi je jer ovim ručkom pokazujemo da niste sami i da mi u Gradu brinemo o vama. S druge strane, nije mi drago što uopće moramo organizirati ovaj ručak jer to znači da još uvijek ima onih kojima je ovakva skromna gesta dobrodošla i kojima ovaj ručak puno znači. Kao i gospodin Janković, zahvaljujem svim aktivistima koji svakodnevno ovdje rade i omogućavaju ovim ljudima topli obrok – kazao je Mršić.

Osim ručka, svaka pozvana obitelj nagrađena je i poklon paketom u vrijednosti 200 kuna koje je osigurao Grad Koprivnica.

Inače, u kuhinji Crvenog križa svakodnevno se priprema obrok za 100-tinjak Koprivničanaca s teškim imovinskim stanjem.