Mršić u dnevniku HTV-a potvrdio otkaze, a trećinu plaće će davati u socijalne svrhe

10:56h
0
Zvonimir Mršić gostovao je u jučerašnjem dneviku HTV-a // foto: screenshot HTV

U jučerašnjem gostovanju u trećem dnevniku HTV-a, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke, govorio je povećanju svoje plaće s 35.000 na 45.000 kuna te o novom valu otkaza u kompaniji.

– Kada sam imenovan na mjesto predsjednika Uprave, odlučio sam da moja Podravka ima trećinu moje plaće te da taj novac ide u korist kompanije. Nakon što smo napravili velik posao u prvoj godini mandata, izradili stateški plan za sljedećih pet godina, business plan za 2013. godinu i snimili stanje u kompaniji, odlučio sam da osobno mogu raspolagati tom trećinom – rekao je Zvonimir Mršić.

Napomenuo je kao će sada trećinu plaće uplaćivati u socijalne svrhe i to udrugama osoba s invaliditetom te raznim kulturnim i znanstvenim institucijama.

– Predsjednik Uprave mora imati dovoljno veliku plaću da privuče dovoljan broj dobrih stručnjaka u kompaniju, a moja je osobna stvar kako ću time raspolagati – dodao je on.

Na upit novinarke hoće li mu kao socijaldemokrati biti teško potpisati najavljenih 600 otkaza kazao je da bi volio da se razdijele dvije stvari.

– Ne postoji soijaldemokratsko upravljanje kompanijom. Postoji ili efikasno ili neefikasno upravljanje – kazao je Mršić.
Istaknuo je kako neće potpisati 600 otkaza, nego će uprava i menadžment donijeti odluku temeljem poslovnog plana koji je usvojen, s obzirom na rezultate koje će imati u 2013. godini te da će temeljem toga vidjet koliko je radnika potrebno da se taj rezultat ostvari.

– Radi se o većem broju radnih mjesta, no nećemo sada s tim licitirati. Ljude svakako to treba brinuti, a prije svega, najviše brine mene – o otkazima je kazao Mršić te dodao kako je Podravka krenula u restrukturiranje prije nekoliko godina i tu stala, a stalno se govori kako kompanija ima previše radnika te da je neefikasna.

Kroz nekoliko će dana, najavio je, napraviti plan zbrinjavanja radnika.

– Neće biti otkaza, nego ćemo pozvati ljude da dobrovoljno napuste kompaniju, a otpremnine će biti oko 3000 kuna po godini radnoga staža – zaključio je Mršić.