Mršić ugostio najbolje učitelje s područja Grada

10:02h
0
Zajednička fotografija gradonačelnika i najboljih učitelja u prošloj školskoj godini // foto: koprivnica.hr

Povodom  Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava na današnji datum, koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, upriličio je prijem za najbolje učitelje osnovnih škola sa područja Grada. Učitelji su ovo vrijedno priznanje zaradili na temelju rada i rezultata u prošloj školskoj godini, a najboljima su ih proglasili upravo njihovi kolege.


Mršić im se za zahvalio na predanom radu te im uputio posebno priznanje zbog toga što su ih najboljima proglasili upravo oni koji su s njima svakodnevno na poslu. Preko njih uputio je čestitku i svim ostalim učiteljima, odnosno učiteljicama s područja Grada te im rekao kako moraju biti svjesni da je iz godine u godinu sve teže biti učitelj.

– Razvoj društva i tehnologije će ubuduće još više utjecati na djecu i zbog toga je izuzetno važno kako se radi u školama i kako se postupa prema djeci. Škola nije obična zgrada već mjesto stvaranja vrijednosti i tu je uloga učitelja neprocjenjiva – obratio se Mršić učiteljima te u ime svih građana Koprivnice još jednom iskazao veliku zahvalnost.

Pritom je spomenuo kako Koprivnica puno ulaže i investira u obrazovanje, a najbolji dokaz tome je što smo u kratkom vremenu sa tri osnovne škole došli na pet, a do kraja godine postoji mogućnost da se osnuje još jedna.

Najboljim učiteljima proglašeni su Marija Levak (A.N. Gostovinski), Ines Turk (Braća Radić), Vesna Lilek (Đuro Ester), Martina Golub-Horvat (Podravsko sunce) i Antonio Rumenović (Fortunat Pintarić). Njih je Grad ujedno nagradio slikama koprivničkog umjetnika Ivana Andrašića i monografijom Romana Baričevića.

Na kraju napomenimo kako je povodom njihovog Dana, gradonačelnik Mršić uputio čestitku svim učiteljima koji rade u školama kojima je grad Koprivnica osnivač.

čitam...