Natječaj

MUP traži 600 novih policajaca i policajki, pogledajte koji su uvjeti i kako se prijaviti

Spomenute sposobnosti testirat će se prema pravilniku, u Policijskoj akademiji, Policijskim upravama, pred zdravstvenom komisijom u Zagrebu i drugim odgovarajućim lokacijama.

14:54h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Ministarstvo unutarnjih poslova traži čak 600 novih policajaca i policajki, a poznati su i uvjeti pod kojima se kandidati mogu prijaviti.

Na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare olicijska službenica za odnose s javnošću Dijana Žagar napomenula je osnovne odrednice iz natječaja koji se moraju imati na umu.

– Natječaj je otvoren od 1. ožujka, a traži se 600 polaznika. Obrazovanje počinje 10. rujna i nakon programa koji traje 12 mjeseci polaznici dobivaju posao u Policijskim upravama, prema njihovim potrebama. Treba napomenuti da se uvjeti za prijavu svake godine mijenjaju pa su tako i ove godine nešto drukčiji – rekla je Dijana Žagar.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da:

– imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
– nemaju navršenih 28 godina na dan 10. rujna 2018. godine,
– imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
– imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
– su osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
– nisu članovi političke stranke.

Spomenute sposobnosti testirat će se prema pravilniku, u Policijskoj akademiji, Policijskim upravama, pred zdravstvenom komisijom u Zagrebu i drugim odgovarajućim lokacijama.

Dijana Žagar // Foto: Matija Gudlin

– Polaznici će biti primljeni u stalni radni odnos, a nakon toga moraju provesti barem pet godina na radnom mjestu srednje stručne spreme prije nego što mogu napredovati – napomenula je Dijana Žagar.

Trenutno nije poznato koliko će od 600 novih policajaca i policajki završiti u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj, no kao što je istaknula, potreba za novim ljudima postoji.

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na stranicama MUP-a, gdje se može pronaći i obrazac za prijavu te sva pravila natječaja.