DORH OBJAVIO

Muškarac u Čakovcu umro jer mu je umjesto fiziološke otopine medicinska sestra ubrizgala benzin

Hrvatski zakon za nesavjesno liječenje, počinjeno iz nehaja, propisuje kaznu zatvora od jedne pa do osam godina zatvora.

09:29h
0
Ilustracija // Foto: ingimage.com

U rujnu prošle godine je u Županijskoj bolnici u Čakovcu došlo do smrtnog slučaja jednog muškarca kada mu je medicinska sestra umjesto fiziološke otopine ubrizgala jednu drugu otopinu, o kojoj detalje tada nisu dali ni ravnatelj bolnice doc.dr. Tomislav Novinščak, ni ministar zdravstva Vili Beroš, piše Telegram.

Radilo se o rutinskoj terapiji hemodijalize, a iz bolnice su ubrzo priznali da je 62-godišnjak preminuo zbog pogreške tijekom tretmana. Znalo se samo kako je primio određeno sredstvo za vanjsku upotrebu, lokalno na tijelu te kako to sredstvo ne smije dospjeti u krvotok. No, današnjom objavom DORH-a, vidi se kako je muškarcu u krvotok ubrizgan benzin.

Prijeti joj od jedne do osam godina zatvora

DORH je objavio kako je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu 31. prosinca donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 27-godišnjakinje zbog sumnje u kazneno djelo nesavjesnog liječenja.

Dodaju kako se osnovano sumnja da je ona, kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi, prilikom otpajanja pacijenta s hemodijalize, nesmotreno ubrizgala u krvožilni sustav pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine.

Pritom je, dodaju, došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, pa je pacijent, unatoč poduzetim hitnim mjerama reanimacije i liječničke pomoći, preminuo istoga dana od posljedica ubrizgavanja benzina. Hrvatski zakon za nesavjesno liječenje, počinjeno iz nehaja, propisuje kaznu zatvora od jedne pa do osam godina zatvora.

čitam...