KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Muškarca s križevačkog područja tereti se za golemu prijevaru, žena uložila pa oštećena za 176 tisuća kuna

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

09:27h
0
direktor
Ilustracija // Ingimage

Policijska uprava koprivničko-križevačka poslala je priopćenje u kojemu stoji kako je dovršeno još jedno kriminalističko istraživanje. Za počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju osumnjičen je 58-godišnjak s križevačkog područja.

Navode kako je 2014. godine, kao odgovorna osoba zadruge, s 44-godišnjakinjom dogovorio ulaganje u zadrugu na određeno vremensko razdoblje. Tereti ga se da je to, kaže policija, učinio kako bi zadruzi “pribavio nepripadajuću imovinsku korist.” No, novac nakon isteka roka ulaganja nije isplaćen s pripadajućom dobiti pa je 44-godišnjakinja oštećena za, otprilike, 176 tisuća kuna.

– Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – priopćila je PU koprivničko-križevačka.