respektabilna brojka

Muzej Grada Đurđevca u 2016. posjetilo 7.300 posjetitelja

10:51h
0
Galerija Stari grad // Foto: Muzej grada Đurđevca

U 2016. godini Muzej je posjetilo više od 7.300 posjetitelja, a 400 posjetitelja bili su stranci uglavnom iz zemalja Europske unije.

Muzej Grada Đurđevca i njegova galerija sa svojim su sadržajem prepoznati tijekom cijele godine, a posebice prilikom obilježavanja brojnih manifestacija u gradu Đurđevcu. U 2016. godini Muzej je posjetilo više od 7.300 posjetitelja, a 400 posjetitelja bili su stranci uglavnom iz zemalja Europske unije.

Tijekom godine održano je 15 izložbi, te brojna događanja kao što je bila Noć muzeja 2016. koja je privukla veliki broj oduševljenih posjetitelja, a tema Noći muzeja je bila Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer.

U sklopu projekta Interpretacijskog centra Picokijade u utvrdi Stari grad uređuje se pet prostorija u kojima će se na suvremen, interaktivan i multimedijalan način prikazati povijest grada s posebnim naglaskom na Legendu o Picokima. Ukupan iznos investicije iznosi 659 tisuća kuna od čega će ministarstvo sufinancirati 316 tisuća kuna dok je preostali dio iznosa osigurao Grad.

Muzej je u 2016. godini za program zaštite kulturnog dobra i radove konzervacije i prezentacije dobio 190 tisuća kuna od Ministarstva kulture, te 40 tisuća kuna za program nabave potrebne opreme.

čitam...
Loading...