11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
RADI IZA KULISA

Muzej grada Koprivnice Ukipljenim vodičem na zanimljiv i drugačiji način predstavlja Podravinu
M

Iako nije digitalni, u potpunosti je prilagođen pandemijskim vremenima i namijenjen samostalnom razgledavanju i učenju u šetnji ili u vožnji.

Ne propustite

Iako s manjim brojem grupnih i većim brojem individualnih posjeta, Muzej grada Koprivnice radi s publikom, ali i iza kulisa. Pandemijska godina oslobodila je vrijeme za takozvani tihi rad pa kustosi uređuju zbirke u većoj mjeri nego je to moguće u normalnim uvjetima rada i života. Osim toga, na red su došli i poslovi poput onog na edukativnoj publikaciji poput ove koju danas ukratko predstavljamo.

Ukipljeni vodič je prva publikacija ovakvog tipa u ediciji Muzeja grada Koprivnice te nam predstavlja dio kulturne baštine, umjetnosti u javnom prostoru, donosi priče o ljudima i razdobljima te na zanimljiv i drugačiji način predstavlja Podravinu. Ukipljeni predstavlja Podravinu kroz umjetničke radove dvojice domaćih autora Ivana Sabolića i Zvonimira Lončarića, kroz teme kojima su se bavili, vrijeme u kojem su radovi nastali, materijale kojima su se služili u izradi radova. Oni su o svojim promišljanjima ostavili dokaz – skulpture koje danas čine vrstu muzeja na otvorenom. Te nam skulpture govore o povijesti umjetnosti, povijesti, industriji, ljudima, životinjama, hrani, borbama u kojima nema predaje i malim svakodnevnim pobjedama.

Iako nije digitalni, vodič je u potpunosti prilagođen pandemijskim vremenima i namijenjen samostalnom razgledavanju i učenju u šetnji ili u vožnji. Tiskan je u nadi da će uz kratke zanimljive priče o skulpturama, vedre ilustracije i fotografije stanovnici Koprivnice i njihovi gosti razgledati umjetničke radove u javnom prostoru. Vodič su osmislile muzejska pedagoginja Maša Zamljačanec uz Emu Maticu, domaću dizajnericu i Emu Jugovac, studenticu farmacije, volonterku i producenticu u kulturi.

Vodič je pripremljen u sklopu projekta Pro-Youth koji provodi Zaklada Znanje na djelu i u kojem Muzej sudjeluje više od godinu dana. Ukipljeni će vam (ponovno) otkriti priče o Lončarićevim pijetlovima i ljudima, o Sabolićevim skulpturama poznatih umjetnika i neznanih junakinja i junaka, a zasad je otisnut u manjoj nakladi i možete ga naći u Muzeju grada Koprivnice. Tijekom ožujka vodič će biti predstavljan putem raznih mrežnih platformi, a nakon toga ćete ga moći pronaći na frekventnim mjestima u centru Koprivnice. Vodič će u budućnosti doživjeti i svoje digitalno izdanje i dogradnju u obliku interaktivne aplikacije za pametne telefone.

Foto: Muzej grada Koprivnice
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Došla dva siromaha u restoran

Nađu se dva siromaha ispred restorana i odluče ući i najesti se, pa što bude. Uđe prvi, najede se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti