izvješće

Na 277 testiranih osoba u županiji zabilježena 152 nova slučaja zaraze

Akcija cijepljenja održat će se danas u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, u periodu od 14 do 18 sati.

11:41h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio se kako su u našoj županiji zabilježena 152 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno ih je aktivno 1108.

– Ozdravila je 61 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od čega je devet na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 277 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19393 osoba – stoji u izvješću.

Akcija cijepljenja održat će se danas u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima, u periodu od 14 do 18 sati.

– Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva – podsjeća županijski Stožer.