Na Dan grada Koprivnice Slaven traži pobjedu nad Rijekom

15:39h
0
110507-benko

U Koprivnici će u petak vladati slavljeničko raspoloženje, grad slavi svoj 655. rođendan. Najavljen je i dolazak predsjednika Ive Josipovića, koji će posjetiti brojne priredbe i družiti se s građanima.

Tko zna, možda malo navrati i na nogomet, upravo u petak na Gradskom stadionu s početkom u 18 sati prvenstvenu utakmicu 14. kola igraju Slaven Belupo i Rijeka.

Farmaceuti su podigli raspoloženje i samopouzdanje u momčadi sigurnom pobjedom u Zadru prošle subote, no te bodove sad valja potvrditi protiv Riječana, koji svakome mogu biti neugodan suparnik.

U posljednjoj utakmici ova dva kluba u Koprivnici u proljetnom dijelu prošlog prvenstva Rijeka je pobijedila s 1:0, a nakon tog poraza ostavku je dao trener Mile Petković, na čije je mjesto došao Roy Ferenčina, aktualni Slavenov trener.

– Očekuje nas teška utakmica, jer Rijeka također ima kvalitetu. Nadam se da ćemo prikazati igru i pristup kao protiv Zadra. Ako pokažemo taj odličan karakter, onda se nikoga ne bojim, pa ni Rijeke, koja ima jaki kolektiv – rekao je Roy Ferenčina na konferenciji za novinare uoči susreta s Rijekom.

Pozvao je publiku da pruži podršku njegovoj momčadi, koja će biti oslabljena neigranjem Bušića, Mujanovića i Vojnovića. U prvi sastav se nakon odrađenih kartona vraća kapetan Maras.

– Drugi će igrači dobiti priliku, vjerujem da će ih dostojno zamijeniti.

Je li bilo kakvih reakcija na vaše izjave nakon utakmice u Zadru, u kojoj ste prozvali „kukavice i vucibatine zbog prljavih kritika”?

– Tko se pronašao u tome, vjerojatno se našao pogođenim, a tko ima mirnu savjest, taj se nema razloga osjećati pogođenim. Svatko ima pravo na kritiku, no bili smo dosta revoltirani zbog raznih priča nakon Vinogradara. Međutim, to je prošlost, ne bih se na to vraćao. Idemo dalje, razmišljati pozitivno, i uživati u tom nogometu – poručio je Ferenčina.

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Purić, Kokalović, Grgić, Maras – Brezovec, Milardović – Glavica, Gregurina, Pilipović – Benko. TRENER: Roy Ferenčina.

PRIČUVE: Pelin, Mamić, Jakšinić, Šomoci, Poljak, Havojić.

NEDOSTAJU: Bušić (tri žuta kartona), Mujanović, Vojnović, Geng, Jurakić (ozljede), Brlek, Čanađija (mlada reprezentacija).

čitam...